Sanovnik.bg»Споделени Истории»Страх»Имам фобия от тъмнина. Помогнете ми!

Имам фобия от тъмнина. Помогнете ми!

Имам фобия от тъмнина. Помогнете ми!
Аз съм жена на 25 г. изпитвам уникален страх от тъмнината, страх ме е като спя в спалнята сама, страх ме като вървя в тъмно имам чувството че има винаги някой

Имам чувството че винаги до мен има дух колкото и смешно да звучи. Приятелят ми даже ми се подиграва, че като легнем затварям гардироба и вратата не мога да спя на отворена врата. На какво може да се дължи това?
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 3
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

Изпрати
pesho
pesho
11.08.2014 14:51
На страхът ти от тъмно.
1
1
Мила
Мила
27.07.2014 17:57
Споделете го с психолог или психиатър.Със сигурност много бързо ще се почувствате по-добре.Не е срамно.
3
1
ннн
ннн
27.07.2014 17:38
Дължи се на лабилна психика. Вземете си котка или куче.
2
1
мария маслева
аз съм на 49 години. Мислех, че с годините страха от тъмното ще изчезне, но с годините нещата стават още по-лоши. Уморена съм да спя на светната лампа, когато съм сама. Закупих си диодна лампа, която включвам в контакт. Като малка сънувах един и същи кощмар, свързан с смъртта ми. Вече не го сънувам, но ако наистина има повече от един живот за човешката душа, свързвам страха си именно с това.
1
0
Диана
Диана
14.06.2014 22:37
Казвам се Диана аз съшто имам този проблем мисляа че е Психическо растроиство дължи се на миналото и мен много мее страх оште от малка но тряабва да сме силни и да не се оставяаме на тъмното да ни победо Успех!!!
0
0
Крис
Крис
30.11.2013 20:48
И аз така..
1
0
Радина
Радина
17.11.2013 12:26
Припознавам се с отворената врата.Аз съм същата параноя-примерно имам една стара кукла в стаята,още от ранно детство ми е,тя стои зад един шкаф исе подава от там-вечер имам чувството че куклата(която е висока към1м)ще дойде и ще ме убие.При всякакъв необичен шум(примерно от тръбите,защото до стаята ми е банята) ме побиват тръпки.На отворена врата имам чувството,че някой ще дойде,некомфортно ми е.Само ако съм много,ама много изморена лягам и умирам(не буквално).За тоя проблем решение няма,не гледай страхотий преди сън,затваряй си вратата:),и когато до теб има човек ще ти е по-удобно.Само не се втренчвай много-аз гоправя и после като и затворя очите пак идва дискмфорта.Просто свикни,пали лампа и така.
0
0
Стела
Стела
29.10.2013 07:04
Тъмнината символизира миналото, чуждото, много отдалечено време, хаос, мрак, липса на живот, робство, сън, страх, безпаметност, небитие, задгробен живот. Аз се страхувах от тъмнината като дете, винаги си свируках или си тананиках, когато трябваше да отида в друга стая самичка, а там е тъмно и докато не светнех лампата изпитвах голямо нежелание да прекрача прага:))) Преди година имах странен сън по темата(странните сънища са обичайност при мен, свикнала съм с тях и умея да ги тълкувам за себе си)След няколко книги на Мулдашев относно Шамбала сънувах, че се намирам в непрогледен мрак и като ,че никъде -без гравитация и време-извън всичко познато, невероятно усещане за празнота, за НИЩОто...Не знам как, осъзнавайки това мисълта ми ме върна в тялото, събудих се и онова което изпитах беше зашеметяващо!-а именно изключително удовлетворение,че се намирам ТУК И СЕГА, уют и любов. Цени всеки миг, бъди креативна и добра, вярвай,че си същество на светлината-в този аспект, никога няма да е тъмно около теб, защото ти самата си зиточник на светлина.
1
0