Sanovnik.bg»Споделени Истории»Изповеди»Нямало как да пробия като спортист, защото съм бил никой

Нямало как да пробия като спортист, защото съм бил никой

Нямало как да пробия като спортист, защото съм бил никой
Чета историите от около седмица. Ето че и аз реших да споделя моята история.

Ще започна от тук, че съм момче на 20 години. От един от най-големите градове в България съм. Още от ранна детска възраст започнах да се занимавам със спорт. Постепенно спорта, който упражнявах се превърна в моя живот, в моето ежедневие, в нещо без което не мога.

И така както всеки тийнейджър достигнах до 18 години. Трябваше да избера какъв път да поема. Държа да отбележа, че въпреки съм спортувал изключително активно и дисциплинирано, тренирал съм самостоятелно, спазвал съм диети и т. н, никога не съм обръщал гръб и на училището, защото смятам че човек винаги трябва да има алтернатива.

Завърших гимназия и се записах да уча в университет-а, който аз искам, това което аз искам. Същевременнно продължавах да се занимавам активно със спорт. Дойде време да стана професионален спортист. И тук просто всичко свърши. Беше ми казано от редица треньори, че няма как да стане. Няма как да пробия, тъй като аз не съм никой и само с качества и тренировки не ставало.

Светът ми се срина изведнъж. Ще кажете и какво от това?
Отне ми около година и половина да преживея това, че спортът вече е само мое хоби. Вече не вярвам в нищо. Не вярвам, че усилията, които си положил се връщат по някакъв начин. Не вярвам, че си заслужава да се занимавам с каквото и да било.

Все още продължавам да уча, но без никаква мотивация. Просто си взимам изпитите "колкото да отбия номера". Постепенно се отдалечих от приятелите си, общувам с 3-4 човека. Не ми се излиза никъде. Дотук съм бил с 3 момичета, но и те не са ми интересни. Просто изведнъж загубих желание да продължа живота си и всичко приключи за мен.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
Общо гласували: 3
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
Аз
Аз
04.02.2016 01:10
Познато.....мнооооого познато и боли.
Насочи всичките си усилия към университета.Нямаш време да се оставяш на отчаянието.Ако го направиш след време ще си без професия,без постижения в живота и даже много изостанал,а твоите съотборници, които ще си платят да са някой ще те гледат със съжаление и от високо при една случайна среща примерно.Нали не искаш да им предоставиш това удоволствие?!!!
Вземи си дипломата и следвай развитието на твоя житейски път.Нали знаеш, сега отпадаш ти ,защото си бил никой.Като станете на 30 ще отпаднат и другите с изключение на 2-ма,3-ма.За другите да се преориентират в живота ще е късно но за теб не,защото ти ще си го направил на време.
Или ако имаш пари да плащаш тогава остани спортист.Ако нямаш ,а останеш спортист,ще гледаш все по-често от резервната скамейка как някой с никакъв талант е вечно в играта,защото си плаща и съотборниците трябва да играят за него,а не те да изпъкват.
Това е само едно лично мнение.
Ти решаваш.
1
0
Стефи
Стефи
03.12.2014 11:19
Аз имам 3ма, сина и 3та спортуват различни спортове в страната на футбола,и най мслкия израсна там и с футбола,въпреки че знае езика перфектно,приобщил се е перфектно и няма приятели българи по стечение на обстоятелствата ,при което е много добър(доказано),обаче е бил много пъти поставян на заден план поради факта че е чуждрнец и че не разполагаме с много пари.Но той не се отказва (макар че е падал духом понякога)и продължава да се доказва,това е нормално в днешния сеят на интереси и корупция,но ние уповаеаме на Бог не на хората,така че сме спокойни че Бог има план за всеки така и за него и той е най добрия,...Вярвай и ти и не се отказвай,добро момче си,и Бог ти е приготвил нещо много добро бъди сигурен.
1
0
MJ
MJ
28.03.2014 19:11
Майкъл Джордан го изгонили от училищният му баскетболен отбор, защото му казали, че неможе да играе и няма талант.А днес цял свят знае за него и ще го помни. Това че се ти казали, че неможе не означава, че наистина е така! ;)
5
0
Mia
Mia
06.10.2013 22:00
Аз също съм спортистка, но от гимназията го правя като хоби, въпреки това без бокса не мога. Следя и състезанията на професионалистите. Вземи пример от младата ни легенда, претендента Кубрат Пулев, и него са го отписали от спорта преди, но виж го сега, за първи път в историята БЪЛГАРИН ГЛАВЕН ПРЕТЕНДЕНТ ЗА СВЕТОВНАТА ТИТЛА ПРИ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ. Никога не се е случвало преди. А ти наистина ли ще се откажеш??? Вярно, че без талант не става, но всичко се учи, ако ти искаш ще го направиш. Ако отсега слушаш какво ти говорят хората, значи никога не си бил спортист. Усвои това, което се нарича спортна злоба и им го нахакай... така де разбра ме. (да не довършвам тук, че е забранено ;) покажи им какво искаш и че знаеш как да го постигнеш). Да не мислиш, че Кобрата е слушал другите - не, сега те слушат него !!
7
0
Сис
Сис
27.09.2013 09:36
Няма начин да няма начин :) Продължавай да търсиш :) А нямаше ли да ти е по - лесно ако учеше в НСА? Иначе твоето състояние съм го преживяла, в момента наистина няма значение дали имаш талант в изкуството или спорта, или колко си кадърен на работа ако нямаш вуйчо владика... Това не трябва да те отчайва или депресира защото тепърва ще се сблъскваш с много подобни ситуации от ежедневието и ако се оставиш на апатията те чака провал. Въпреки всичко го приеми като борба в която ще спечелиш ако не се откажеш. Успех!
3
0
Ивайло
Ивайло
25.09.2013 17:12
За съжаление малко хора са ходили в училище, а съвсем малък брой са си учили и уроците. Там става дума за едни постулати, които Нютон описва, за да руската наука (по която са писани учебниците ни) ги нарече Законите на Нютон. Третия закон обуславя появата на сила, която е в обратна посока, бинаги когато се появява нещо ново в природата.

Какво трябва да значи това?
Естествена реакция на природата е всеки път,когато правите нещо, дадена сила да ви пречи да го направите. Дали ще спортувате или друго - винаги има такава сила. Описвате нов природен закон и еднаа шайка учени искат да ви опровергаят? Отново проява на същия закон. Спортувате, а ви казват, че сте никой?

Значи едно врем, когато Веселин Топалов беше старша възраст в школата, където тренирах, за него никой не беше чувал. Да, отишъл, спечелил тук-там състезания. От него обаче спортист направи Силвио Данаилов, което ще рече, че трябва да намерите правилния мениджър и да го убедите във вашите качества. Натам е негова работа вие да станете "добре познат", а след това ако имате наистина талант - и известен...

А злите езици нека си говорят. Те само това си и могат... :)
5
0