Sanovnik.bg»Споделени Истории»Фантазии»Нощ на ужасите (част 4)

Нощ на ужасите (част 4)

Нощ на ужасите (част 4)
......
- Хора, колкото и да я мразя не биваше да я пускаме сама - каза Иво.
- Да така е, но все пак тя сама направи своя избор - отговорих му аз и се обърнах към Веско.
- Та явно само твоя план ни остана.

- Е да само не виждам как ще влезем в хижата - каза той и въздъхна отчаяно.
- Но аз знам - казахме с Боби в един глас, гледайки към камината.

- И как, кажете ни - попита нервно Габи?
С Божидар се спогледахме и се втурнахме към камината, под която бяха струпани дъски, явно останали от ремонта на беседката. И двамата мислехме аз едно и също нещо и бяхме на ясно с това.

- Имаме ли нещо като въже - попитахме отново в един глас двамата?
- Тук има въже - каза Габриела и посочи едно дебело конопено въже окачено на една от гредите на покрива на беседката.

- Супер! Подай го и ни помогнете - каза Боби и подаде на Веско няколко дъски.

- Завържете ги с въжето и направете стълба - казах аз докато трескаво търсех нещо, с което да направим куки за да закачим стълбата. Хрумна ми, че можем да използваме скарата, която стоеше върху камината, грабнах я и започнах да се опитвам да я огъна.

Беше направена от здрав метал, което беше от полза, защото щеше да издържа голяма тежест, но лошото беше, че трудно можех сама да я огъна.

- Иво, ела и ми помогни да огънем това - казах аз притеснено - нямаме време всеки момент може онзи лудия да се върне.

- Идвам Дени бъди спокойна - каза той и след по-малко от 5 секунди вече бе опрял скарата на ръба на масата и я огъваше. Всичко беше готово. Стълбата вече бе готова и оставаше само да я окачим на парапета на терасата на втория етаж на хижата. Разбира се нямахме представа дали вратата ще е отключена, но все пак бе единствената ни надежда.

- Големи сте умници ей - възкликна Иво.
- Абе умници или не сега най-важното е да се качим там горе - казах аз и посочих към терасата.
- Права си да се качваме - извика Иво и започна да мята стълбата, за да се опита да я закачи, но беше твърде високо.

- Иво повдигни ме на раменете си - каза Боби и грабна стълбата от ръцете на Иво. Той го направи, а Божидар на свой ред метна стълбата и още с първия опит я закачи. След това се хвана за нея и се изкачи горе.

- Виж дали можеш да отвориш вратата - извиках му аз. Той само протегна ръка и леко я побутна, а тя широко се отвори с оглушително скърцане.

- Ох, отворено е, ще се живее - казах аз и въздъхнах. Но прибързах със заключението! От към пътеката започнаха да се чуват стъпки, които бавно се приближаваха.
- Може би Валя се връща - каза Габи обнадеждено.

- Прекалено горда е, за да го стори това е дърварят!Грабвайте багажа и се качвайте горе, бързооо - изкрещях уплашено аз. Всеки взе каквото можеше да носи и трескаво се заизкачвахме един по един по стълбата. Стъпките се чуваха все по-близо и по-близо.

Сърцето ми заби учестено. Щяхме ли да успеем да се качим преди да дойде? Трябваше да преодолея страха и да се стегна, защото животът ни зависеше от това.

Поогледах наоколо да не би да сме забравили нещо и видях раницата си до масата, затичах се да я взема и тъкмо се протегнах, когато чух смях толкова зловещ, че застинах за миг.

Бързо се осъзнах и грабнах раницата, метнах я на гърба си и се затичах към стълбата. Чух звук от влачене от лявата си страна и пак същия смях, но не мислех да се обръщам. Метнах се върху стълбата, като предшествениците си, маймуните и за секунди се изкачих горе.

Прескочих парапета и разтреперана се опрях в стената. Всички бяха влезли вътре и никой не бе забелязал какво се беше случило. За миг си помислих, че ако той ме бе хванал нямаше да има кой да ме спаси и им се ядосах, но бързо ми мина понеже разбирах страховете им.Погледнах през вратата и извиках:

- Ей, разсеяните, мен за малко да ме убият пък вие си седите, хайде по-бързо някой да дойде да ми помогне да приберем стълбата. Мартин на мига се отзова и когато излезе на балкона ме попита:

- Как така да те убият, какво стана долу?
- Ще ти разкажа после, сега нека я приберем преди онзи ненормалник да се е качил - отговорих му аз и започнах да се опитвам да я издърпам сама, но за мое голямо учудване тя не помръдваше.

Първото нещо, което си помислих бе - ами ако той вече опитва да се качи. Изтръпнах! Трябваше спешно да осветя стълбата с нещо, за да видя какво я задържа.
- Някой да има фенерче - попитах аз разтревожено?
- Да ето вземи - каза Веселин и закрачи към мен. Аз поех фенера и го насочих надолу. В следващия миг изпищях и паднах на колене.

Долу, окачена на стълбата, бе положена Валя. Ръцете и бяха вързани за една от дъските, а главата и, клюмнала надолу. Тя изглеждаше видимо мъртва. Изправих се отново на крака и викнах на другите:

- Някой да дойде веднага! Трябва да издърпаме стълбата.
- Че сами не можете ли - каза Иво и се разсмя?
- Валя е завързана за нея - креснах му аз. Усмивката му моментално се изпари и той се втурна към терасата.

Тримата заедно я издърпахме горе, след което Мартин и Иво я завлякоха вътре, а аз останах да поогледам наоколо с фенерчето.

Осветих беседката, но не забелязах нищо. Започнах бавно да премествам светлината към камината и в един момент под светлината на фенера попадна тъмна и зловеща фигура на мъж. Облечен бе с черен шлифер и раздърпана зелена тениска с множество дупки.

Носеше и син работен гащеризон, чиито крачоли бяха напъхани във високи гумени ботуши. Имаше дълга и спластена брада, а целите му дрехи бяха изцапани с кръв. В дясната си ръка държеше огромна ръждива брадва изцапана с кръв.

На кръста му, на стар кожен колан, висяха ръждиви ножове и вилици. Нима този подивял звяр се хранеше с прибори? Никак не ми се вярваше. Той гладно ме изгледа и започна доволно да се облизва и усмихва. Внезапно някой грабна фенерчето от ръката ми и ме прегърна. По аромата разбрах, че това беше Мартин. Той все по-силно ме прегръщаше и ми шепнеше нежно:

- Всичко ще бъде наред ангелче мое, всичко ще бъде наред!
Аз повдигнах глава и го целунах, след което му казах:
- Щом ти си до мен не ме е страх!

Постояхме така няколко минути, след което се хванахме за ръце и отидохме да проверим как е Валя.
Момчетата бяха я оставили да лежи на пода пред една от стаите. Приближих се към тялото й и се наведох, за да проверя дали диша, но в този момент тя отвори устата си и прошепна:

- Помогнете ми!
Уплашена и изненадана аз залитнах назад и седнах до нея.
- Но ти си жива! Как е възможно - стреснато промълвих аз!?

- Не знам, последното което помня е, че вървях по пътеката когато усетих силна болка във врата и се строполих. Свестих се тук, дори не знам как съм се озовала тук - прошепна тя с едва доловим треперещ глас, след това разлюля главата си и припадна.Аз се изправих и казах на останалите:

- Трябва да я пренесем до някое от леглата, за да мога да превържа раните й.
- По-добре да я оставим тук - каза Веско и посочи една от стаите, в която имаше само един диван и ниска дървена масичка.

- Защо пък точно там - попита го Габриела?
- Ами по-тясно е. Другите стаи са по-просторни и ще можем по-лесно ние да се разположим в тях, а тя и без това няма да има право на претенции. Сама си е виновна за положението, в което е сега - отговори й Веселин.

Проблемът бе решен! Оставихме я на дивана и аз останах с нея, за да разгледам тялото й за наранявания. Взех фенерчето, благодарение на което я бяхме открили, и осветих тила й. По него имаше следи от охлузвания голяма кървяща рана и драскотини , както и големи синини.

Явно дърварят я беше ударил с нещо, в следствие на което тя бе припаднала. Разгледах и останалата част от тялото и и не открих други сериозни наранявания освен малки драскотини. Но сега се появи друг проблем, с какво щяхме да превържем раната на врата й?

Вярно беше, че не бе толкова сериозна, но все пак кървеше доста и, ако я оставехме можеше да умре от кръвозагуба. Не че вътрешно не ми се искаше да я оставя да умре просто съвестта ми не ми позволяваше.

В мен се бореха ангел и демон, единият ми казваше "остави я да живее, за такава като нея животът ще е по-голямо наказание", а другия крещеше "остави я да умре, тя това заслужава".

Знаех, че ако тя живее ще спъва всяка наше стъпка по пътя към бягството, но от друга страна тя доста дълга щеше да е в безсъзнание, така че нямаше смисъл да я убивам. За пореден път я пожалих!
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
Общо гласували: 15
54
44
33
24
10
Дай твоята оценка:

Коментари (18)

Изпрати
D.M.
D.M.
08.08.2013 12:54
Пиши ми на лично ще ти я изпратя
0
0
котето
котето
05.08.2013 13:08
Не намирам 5-та част някой може ли да ми помогне, защото наистина ми харесва.
0
0
Калина
Калина
20.07.2013 18:14
браво бе много хубаво пишеш.Добра си наистина. Пожелавам ти успех и за тази и за други бъдещи истории.=)=)=)=)
1
0
Лизи
Лизи
16.07.2013 20:24
Към *-*: ти си много тъпа, безориентирана, пренапушена с трева, пияна, селска КУХА ЛЕЙКА!!!
Момичето се справя добре и това си е факт!!!!!!!!!!!!......
0
0
*-*
*-*
16.07.2013 12:14
Добре, хубава ти е историята, ама защо като пускаш толкова много части не ги обединиш, да му се невиди?! Ако искаш историята ти да има много части, то поне ги пускай бавно. Нека сме наясно, че "качество" не е равно на "количество". Вземи пример от онези добри истории, от които всички започнахте да се вдъхновявате: Пример, "Целувка с дъх на кръв", която е само от четири части, но е много, много по- интересна от вашите... простотии.
Също така вземете си разнообразете изказа си. Навсякъде, във всичките ви еднообразни и скучни "истории" виждам едно и също: "каза той", "- отговорих аз". Няма нужда след всеки глагол да поставяте местоимение, разберете го. Българския език не е като английския(където глаголите нямат окончания за лица). В българския имаме окончания за лице и дори да нямате местоимение, име или каквото и да било в изречението, то ние ще можем да разберем за кой иде реч по окончанието.
И наистина вземете си оправете смотаните запетаи. Отворете учебниците по български език, да му се невиди. Не са ви дадени за украса да стоят вкъщи.
И отново казвам- разбери го, "качество" не е равно на "количество". По- добре да пускаш по една, обширна, част от историята си на седмица, но да е изпипана докрай... а не да напускаш 10 части в един ден и те да са помии!
0
1
CooLAaddicteD
CooLAaddicteD
04.07.2013 22:02
Абе ми преправи историята след като я убиеш направи така,че тя се съживява като зомби и след тва се появявам аз красивия незнаен пич и я убивам с камъни хаххаха после изчезвам в мрака хахахха
0
0
zefit
zefit
04.07.2013 13:26
Така е в днешно време,за съжаление. Все ще се оправи някак и това...
0
0
D.M.
D.M.
04.07.2013 13:08
Не се е съмнявам! Тези като нея са много и почти всеки има поне по един такъв в живота си за жалост.
0
0