Sanovnik.bg»Споделени Истории»Страх»Сгодена за сатаната

Сгодена за сатаната

Сгодена за сатаната
Жана е студентка в Благоевград. Веднъж заедно с приятелки се събрали в квартирата и решили да си гледат коя кога ще се омъжи по начин, който видели в някакъв сайт в интернет.

В полунощ момичетата запалили две свещи пред голямото огледало в квартирата. До свещите сложили чаша с вода, в която пуснали венчална халка. Тази, която щяла да гадае, трябвало да седне пред огледалото и да гледа в центъра на халката. Ако се появи нечие изображение, тя трябвало да покрие чашата с предварително приготвеното огледалце.

Теглили жребий и да гадае първа се паднало на Жана. Пуснали щорите и пердетата на прозорците, загасили светлината и Жана с примряло сърце се вторачила в чашата. Приятелките й гледали от страни.

Отначало Жана не видяла нищо, но след това изведнъж цялата обстановка започнала някак си да потъва и да изчезва, а срещу нея, в пълна тишина се появил нещо като коридор. Забравила за всичко на света, тя наблюдавала как в края на коридора се появил смътен силует, който леко и без да бърза, се приближавал към нея и все по-ясно добивал чертите на високо симпатично момче.

В тайнствената и мигаща светлина изглеждало, че непознатият все едно плувал по дългия коридор. Изведнъж той вдигнал дясната си ръка и направил движение, като че ли вика Жана при себе си …

Изведнъж, с огромна скорост, ръката започнала да увеличава размерите си и да се приближава към лицето на направо замръзналата от страх Жана. Ужасът сковал мозъка и тялото й, а последвалият удар я лишил от съзнание.

Без да знаят какво се случва, както си шепнели една на друга, приятелките на Жана видели как тя все повече и повече навежда лицето си към чашата.

Изведнъж и двете свещи угаснали и се чул див вопъл, а после непонятен шум. Уплашени и викащи от страх момичетата дълго и глупаво се лутали по стаята, докато една от тях най-накрая не се сетила да светне лампата.

Вече на светло момичетата видели лежащата на пода Жана, парчетата стъкло и разлялата се вода. Пръстенът не се виждал никъде. На бузата на Жана се виждало червено-синьо петно, като от много силна плесница.

Обхванатите от ужас и паника момичета видели, че халката е сложена на безименния пръст на дясната ръка на момичето…

С времето подутината на бузата на Жана спаднала, но все пак ясно се виждал отпечатъкът от пръсти. Някои вещи в занаята твърдят, че тя се е сгодила за Сатаната и само той знаел какво ще става отсега нататък.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
Общо гласували: 2
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
ваня
ваня
10.05.2013 08:46
интересно но дали е истина.
2
1
rosica
rosica
09.05.2013 17:23
интересно
2
1
zara
zara
09.05.2013 13:35
Интересна история,но повече ми прилича на измислена.
2
1
Анонимен
Анонимен
16.09.2018 22:33
Аз мисля,че е истина !
1
1