Sanovnik.bg»Споделени Истории»Мистика»Разплаках се, сякаш знаех какво се е случило

Разплаках се, сякаш знаех какво се е случило

Разплаках се, сякаш знаех какво се е случило
В средата на това лято приятелят ми замина в командировка в едно селце, близо до гр.Разлог, на име Годлево. Случи ми се, че почивах няколко дни и реших да му отида на гости.

Преживавах странен период. Почти не можех да спя, а много често ми се случваше вечер, опитвайки се да заспя, да изпадам в някакво странно полубудно състояние(като просъница) и да бълнувам някакви неща, които после не си спомням.

Онази вечер с приятелят ми се разхождахме по малките улички в Годлево. За пръв път бях в това селце и ми беше много интересно.

Гледах белите къщички, високите старовремски порти пред тях. Постепенно почна да ме обзема някакво необяснимо чувство на страх, на мъка.

Без да знам защо, почнах да плача. Сякаш пак бях полузаспала. Плачех и говорех на приятелят ми: " Не, ти не разбираш. Не знаеш колко са страдали. Не знаеш какво е ставало тук. Разбираш ли, клали са ги като зайци!.".

Точно това бяха думите ми. Не знаех за какво говорех. Но го усещах по необясним начин. Когато се прибрахме в хотела, заспах като пребита.

На следващия ден минах покрай една крайпътна чешма. Спрях се да пия вода, но бяха сложили странен накрайник на самото кранче.

Един дядо, който седеше на припек на близката пейка, дойде да ми покаже как да махна металния накрайник. Заговорихме се, че имат много специфичен диалект в Годлево.

А дядото почна да ми разказва, че половината годлевци са македонски преселници. И когато след турското робство, не помня коя година точно, Княжество България се е освободило, но Източна Румелия не е имало голямо преселение.

Разярените турци са решили да си отмъстят на българите, останали под тяхна власт. Много семейства тръгнали да бягат. Годлево било точно на границата на Княжеството и Източна Румелия.

И точно там, турците са настигнали бягащите хора. Настанало е голямо клане, голямо почти колкото баташкото.

Замръзнах на място. От къде можех да зная за всичко това, като едва преди седмица за пръв път бях чула, че съществува Село на име Годлево.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
Общо гласували: 8
52
44
30
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари (33)

Изпрати
aleks
aleks
17.01.2016 17:37
netio vqrvam
2
2
анабела
анабела
27.08.2015 20:49
Аз сънувам сънища който се случват на следващия ден и е доста стряскащо тоест когато спя чуствам че нещо лошо ще се случи на следващия ден имаш дарба
2
2
Styx
Styx
01.08.2015 12:46
Сигурно в предишния си живот си станала свидетел на това
5
2
Athena
Athena
24.06.2015 01:12
Явно е имало някаква енергия, която те кара да говориш тези неща, знам ли
6
5
Илия
Илия
14.06.2015 23:27
Има много обясними причини за случилото се. Много от нещата, които хората казват, са верни. Аз, например, не съм като тебе да "знам" миналото, но аз съм емпат(не емпатичен човек) и мога да чувствам всички емоции и дори спомени ако е по-силна енергията на хората. Доста често ми се случва да се обърквам, защото много често техните емоции и спомени се смесват с моите.
2
5
margo
margo
09.03.2015 14:46
tvoeto shesto 4uvstvo ili treto oko ili telepatia ne e pretapeno ot savremenniat ni jivot ,tova e zakodirana prejiviana informacia ot minalo vreme.
5
2
мжзМ
мжзМ
14.02.2015 11:28
Ти си живяла тогава и си се преродила в нашето време. Потърси свещеник, той ще ти обясни.
10
2
Мардж
Мардж
18.07.2014 16:12
Възможно е несъзнателно да си знаела за това.Да си чула по телевизията,по радиото....
3
3