Ралични Истории

Ралични Истории
Със семейството ми гледахме Отечествен фронт(там където се разказваше за мистериозните гласове в село Шишенци).И братовчедка ми попита майка ми дали наистина съществуват такива неща.Тя ми разказа за моя прадядо...

Той често е обичал да ходи при приятелите си. Пътят му минавал през един мост или по една пътека, която била малко по-надалече. Той винаги е ходил по пътя...(незнам защо).

Един ден бързал много да се прибере в къщи и решил да мине по краткия път. Докато приятелите му го изпращали му казали, че е по-добре да си минава по пътеката, защото по моста ще му се появят три хубави жени и ако се подведе по тях ще изчезне.

Той много не вярвал, а пък и бързал. Решил да мине по моста и наистина му се появили тези жени. Те започнали да го прелъстяват, но той си спомнил думите на приятелите си и не ги слушал, а си вървял спокойни все едно ги нямало. Не направил и две крачки и след като се обърнал тях ги нямало.

Също още една история която баща ми разказа.
Имало един негов приятел-овчар. Та той излязъл да си пасе там кози и овце. Бил близо до едно блато. От там се чуло звук на животно. Той се приближил и видял едно яре. Той казъл-цитиръм: О, на дядо яренцето, ей сега ще те измъкна....

Влязъл в блатото и когато хванал ярето и го качил на гърба си то проговорило повтаряайки думите на овчаря, след което започнало да хапе.

Още една ще ви разкажа и спирам, че станаха много букви Ще ви заболят очите докато четете.
На брат ми приятел....

Прибирал се от работа, но късно вечер(незнам колко).
Спрял под една лампа и нещо се загледал в сянката си ...
Видял, че има рога и опашка и не спрял да тича. Това до колко е вярно, не знам!

Пишете и вие преживяни от вас или ваш близък истории. Много обичам да ги чета. :yawn:
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
Общо гласували: 3
50
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Изпрати
Мъртвеца
Мъртвеца
16.07.2016 00:07
И аз обичам да ги чета. Тая история на прадядо ти е много яка. Чак мен ме изплаши! Пиши още истории. Аз от 14-годишен съм писател и поет и също пиша такива истории.
0
1
Mr. killer man
Mr. killer man
08.04.2016 16:02
i az
0
0
беее
беее
03.01.2016 17:20
Това за ярето ми беше смешно
2
0
Жанет
Жанет
01.03.2012 13:25
Много интерсени истории много оби4ам да ги 4ета ....Абсолютно съм съгласна и обедена вече ...Такива неща наистина съществувам продължавайте да пишете ...Благодаря
0
0
sara_iw
sara_iw
29.02.2012 18:46
Здравейте,казвам се Сара!Беше през седмицата, не помня кой ден.Тъкмо си изгасих лампата да заспивам.Легнах си, и почувствах как нещо черно имаше над мен, и ми диша във врата,много се изплаших беше ме страх да се обърна, да видя какво беше и затворих очи и заспах. И до ден днешен не знам какво беше!
2
0
beuty
beuty
28.02.2012 20:45
и така няма да забравя една вечер бях излязла към 21.00ч. да се разхождам и на един блок като от нищото изникна нещо. после видях силует като на човек с опашка и леко приведен като животно и в същия момент над блока изгляваше луната-беше пълнолуние...и до ден днешен се чудя дали не си въобразявам и си повтарям че подобни същества не съществуват
но това не е единствената странност която съм виждала
1
0
Диана
Диана
19.02.2012 11:45
Здравей, първо искам да ти кажа, че и аз, моето семейство и един приятел, дето ни беше на гости гледахме Отечествен фронт, когато се разказваше за гласовете, странните случки и легендите за самодиви в с.Шишенци.
Според мен майка ти не те е излъгала за историите, не би искала да те плаши ...

Аз искам да споделя една моя история, която ми се случи преди няколко месеца със същият този приятел, с който гледах предаването.

Веднъж той ни беше на гости и бяхме останали сами вкъщи, за да отидат родителите ни до един магазин, който е далеч и щяха да се върнат след 1 - 2 часа.Таа, седим си ние и си гледаме телевизия и по едно време почнаха да ни се счуват гласове - на мъже, заплашителни.Решихме, че си въобразяваме, засмяхме се и най - спокойно си продължихме да си говорим.Обаче гласовете не спираха.В хола имаме няколко висящи лампи.От само себе си едната се залюля, което е странно, защото трябваше и другите да се залюлеят.След 5 - 10 минути токът спря, но само в нашия апартамент.Вече започнахме леко да се плашим, но нищо, запазихме спокойствие и си запалихме свещи и си зацъкахме на лаптопа.После пред нас се мерна една черна сянка и усетихме много студен и мек полъх.Изведнъж токът дойде и всичко свърши.До ден днешен не можем да си го обясним.Настръхвам, като се сетя за тази случка.Ами надявам се че ви беше интересно! Поздрави !

1
0
La_La_LA
La_La_LA
18.02.2012 14:47
Не знам дали има нещо общо това с ярето и овчаря с историята, която сега ще споделя, но... Пак един човек, който бил в гората да събира дърва, видял някакво същество с крака на козел, а нагоре обикновен човек. В гората с такива хора май се случват често такива неща, не знам...
1
0