Сънна парализа

Сънна парализа
Здравейте! Може би много от вас са чували или преживявали това нещо, наречено сънна парализа. Бях чела в интернет, че се случва на всеки човек поне веднъж през живота му. Аз не вярвах, че това е истина до днес. :x:

Всяка сутрин ставам точно в 6:40. Тази сутрин се събудих 5 мин. по-рано и реших да се надигна от леглото, и да стана за училище.

Само че не успях, опитвах се да се надигна, но колкото по-нависоко се повдигах, все повече усещах, че се задушавам и не можех да се освободя от това нещо.

След това извиках на баба ми "помощ". След като тя ми отговори, всичко спря и вече не усещах, че се задушавам. Чак 1 час след това се сетих, че за първи път съм преживяла сънна парализа.

Някои хора го описват като много страшно - че не могат да мърдат, че им се причуват гласове или усещат присъствие...и т.н. При мен не беше страшно.

Само че някои хора смятат, че това състояние е в полусъница, т.е. когато не си се събудил напълно и можеш да си представяш разни неща.

И се чудя дали наистина съм преживяла сънната парализа или съм си въобразила.Също така се чудя какво е било това нещо, което ме душеше и не ми даваше да се надигна. :blush:

Моля ви да пишете коментари и да ми кажете дали наистина е било сънна парализа. Благодаря.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 3
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
PpZflame
PpZflame
04.12.2011 23:35
Аз 6 месеца не съм спала на тъмно поради получена сънна парализа...вчера ходих да ми бая една жена каза,че много съм се уплашила,вечерта си спах на тъмно само си бях пуснала телевизора и бях настроила таймера да се изключи след един час.Първата ми сънна парализа беше ужасна,следващите винаги успявах да ги прекъсна навреме.Сега се надявам да няма повече такива или поне да не ме е страх толкова.Да ти кажа честно аз съм спокойна само когато не спя сама,но просто няма с кой да спя и няма как.
1
0
M
M
01.12.2011 01:26
Размърдай, големия пръст на левия крак в повечето случаи това върши работа няма логика но обикновено той не е блокиран.За да не ти се случва често пий топъл билков чай вечер и си осигури поне 7 часа сън .
1
0
Тео
Тео
30.11.2011 00:06
Привет, На мен ми се е случвало подобно нещо няколко пъти, но никога сутрин. Винаги е било по време на сън и винаги съм се събуждал от усещане за нечие присъсътвие. В малко от случите ми е коствало доста време и усилие да се преборя с "парализата" и да се размърдам, след което всичко е приключвало. За съжаление с нищо не мога да ти помогна освен със съчуствие.
1
0