Sanovnik.bg»Споделени Истории»Фантазии»Несъзнателно мисля за лоши неща на близки и приятели

Несъзнателно мисля за лоши неща на близки и приятели

ValentinaValentinaНовак
Несъзнателно мисля за лоши неща на близки и приятели
Може би това не е правилната категория за моя проблем, но ето го и него:
Понякога си мисля си за гадни или лоши неща, случващи се на близки, роднини или приятели...съвсем несъзнателно е, без да го искам

Понякога и сам се удрям за да спря, но не мога да спра. Почне ли се спирането е трудно. Опитвам да си мисля гадни неща за хора, които мразя, но пак не става - почвам да мисля и за двете страни. Какво да правя
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
Общо гласували: 4
51
41
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (21)

Изпрати
Лили
Лили
17.03.2010 18:34
И аз съм така. Помогнете ми.
0
0
v
v
16.03.2010 23:31
С това сам човек трябва да си помогне. Никакви терапии няма да помогнат. Прочети книгата Подсъзнанието може всичко. Там пише за тези проблеми.
1
0
три
три
05.03.2010 12:03
Не знам дали не е късно да пиша по въпроса, но има решение и то е много просто. Всеки от нас има любимо място, където се чувства спокоен и щастлив, за мен това е брега на морето. Всеки път когато през ума ми мине лоша и натрапчива мисъл, благодаря за предупреждението и по възможно най-бързия начин си представям, че съм на брега. Трябва да ти кажа, че резултатът е страхотен. Лошите мисли изчезват като по магия, остава ти само да изживееш удоволствието от мисленото пътешевствие. Желая ти успех.
0
0
Кики
Кики
25.02.2010 19:52
Ами аз не съм много по съветите и не мога да ви дам такъв. Но мисля, че причината е в подсъзнанието ви.
0
0
Игоррр
Игоррр
13.12.2009 21:57
И аз мисля за такива неща, но не знам защо ги мисля. Някой ако знае, как да се отърва от това нещо да каже, моля ви.
1
0
Светлин
Светлин
13.12.2009 21:55
Някой може ли да ми каже това болести ли е или нещо такова ?
0
0
Мария
Мария
12.11.2009 20:14
Това е често срещано нервно разстройство. Психотерапевт би ти помогнал да oсъзнаеш безпокойството ти, ако можеш да го сториш сам, също е добре, но процесът е по - бавен.
Съветът ми е, на първо време да спреш да гледаш новините по телевизията и да четеш хрониките във вестниците. Няма нищо по - депресиращо от това да чуеш за половин час концентрацията от лошите новини за деня.
След това се замисли, какво би могло да те докара да стигнеш до това положение? От кога?
Може би някой от семейството ти или близко същество е починало.
Страх ли те е да останеш сам ? Това са само няколко писти, които биха могли да ти позволят да локализираш източника. Решението ще дойде от самосебе си.
Лично на мен ми се е случвало да мисля така, когато съм се чувствала самотна. После, когато кръгът от приятелите и познатите ми се увеличи, включая и чрез социалните мрежи, чувството намалява.
Тоест, помъчи се да си намериш нови приятели. Това е второто ми предложение.
1
0
kali
kali
19.10.2009 13:13
Ако има такива моменти и ти си случва да не можеш да спреш тези мисловни атаки, смятам, че се нуждаеш от духовна защита. Това може да стане единствено с вяра. А ние живеем в християнска страна, потърси Божията защита. Нямам в предвид да потърсиш баячки или т.н.- потърси пътя, живота и истината.
1
0