Sanovnik.bg»Споделени Истории»Сънища»Усещам вибрации на сън

Усещам вибрации на сън

Усещам вибрации на сън
Здравейте на всички. Преди около час си направих регистрация тук, за да споделя един мой проблем, който съществува вече от много време и искам да помоля, ако има хора, който имат същия проблем, да ми пишат коментар долу.

И така, от много време насам, не мога да кажа от колко години, но може би от дете имам проблеми със съня. Когато лягам да спя, точно преди да съм заспала, през тялото ми минават страхотни вибрации, усещам отвратителна болка в главата и шум в ушите.

Тялото ми е в сънна парализа, но имам усещането, че съзнанието ми е изцяло будно. Това ми се случва приблизително 1-2 пъти в седмицата, а понякога и по - често. В началото, когато започна този среднощен тормоз се случваше следното:

Усещах спираловидно, кръгово движение по ръцете, после по краката ми и най - общо цялото тяло, все едно минава ток през мен и ужасна режеща болка в главата, както и шум, силно бучене в ушите,а през очите ми минават най - различни картини и сюжети изключително интензивно.

Трудно мога да се събудя, колкото повече усилия правя да се събудя, толкова повече болка изпитвам.

От една година насам е малко по - различно, защото вибрацията я усещам като енергийна топка, която минава през тялото ми ( усещането е като зъболекарската машинка, но топката е по - голяма) и например, ако преминава през мишницата ми или в страни по ребрата усещам гъдел, а ако минава през кост или гръбначен стълб, болката става много по - силна.

Опитвам се по някакъв начин да контролирам тези неща, тъй като пак казвам, че напълно се осъзнавам когато това ми се случва и започвам да извличам ползи от това.

Например често сънувам сънища на религиозна тема или се допитвам по разни въпроси и не веднъж ми се е случвало да получавам отговори, но това го отдавам на вътрешна интуиция.

Когато подам някаква информация, мозъкът ми, като че ли сам започва да си създава сюжети и фантазията ми се разгръща изключително много, като виденията или сънищата ми са много ясни, все едно се прожектира филм пред мен.

Два пъти ходих вече на лекар за това, но нищо не ми казаха. Питаха ме: да не би да си се стреснала от нещо ? Да не би да преживяваш нещо тежко ? Наркотици вземаш ли ? - няма такова нещо.

После ми изписаха успокоителни за да мога да спя. Но мен ме интересува по - скоро защо се получава това нещо. Търсих много време в интернет, но не намерих подобна информация.

Мисля, че е проблем с нервната система, но все пак, ако има някой със същия или подобен проблем, ще се радвам да ми пише. А ако има обяснение ще е още по - добре. Благодаря предварително.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (15)

Изпрати
Потребител#271035
Здравейте, моята история запопна когато бях вече в процес на сън.. Почнах да усещам тези вибраци все едно са навсякъде около мен. Спя винаги със загасена лампа вечер. И така всичко беше много странно. Първо тази вибрация около мен навсякъде все едно е сложена тонколона в стаята и тази вибрация беше от нея,но не! Беше си истинско. С тази вибрация предхождаха и шепоти многократно се извайваха в съзнанието ми все едно нещо не искаше да заспя! Обърнах се на другата страна, но не това не спря! Накрая нещо извиках и майка ми в другата стая чу и каза нещо и тези неща спряха.. Обяснение нямам за това явление, но доста се стреснах!
0
0
Анонимен
Анонимен
10.07.2018 16:46
Здравейте! На мен ми се случва също изключително често, но намерих решение. Поне при мен този проблем винаги се случва когато спя по гръб. Пробвах да спя настрани и забелязах, че когато спя настрани нямам абсолютно никакви проблеми. Нито сънна парализа, нито ужасните шумове в главата, нито вибрациите. Честно казано всички тези неща са началните фази на така наречената Астрална Проекция, която ако бъде осъвършенствана може да бъде прекрасно преживяване. Моят съвет е да научите техниките за астрална проекция и да я практикувате всяка нощ, няма никакви рискове и е уникално преживяване. Ако не желаете да го правите и да изпитвате каквито и да е вибрации, шумове и прочие, просто пробвайте да спите настрани или по корем.
1
0
Радина
Радина
07.02.2015 13:02
От три вечери ми се случва същото.При всеки опит да заспя ми изтръпва тялото и чувам пищене в ушите,виждам различни сцени в главата си.Снощи усетих много силен натиск върху мен.Ако някой знае как да спра това нещо,моля пишете ми!
6
0
Миро
Миро
29.09.2015 21:22
Както вече по-долу беше посочено - Трилогията на Робърт Монро "Пътуване извън тялото". Друга класика по темата - всичко от Карлос Кастанеда, но по-специално "Изкуството на сънуването".
0
0
я
я
29.08.2012 13:52
Преди двадесетина дни ми се случи подобно преживяване на сън и от тогава насам се повтори три пъти.Спейки през ноща, започнах да осъзнавам вибрации със засилването на които се появи и шум който също вибрираше в синхрон с тези вибрации, като че те го предизвикват.Когато опитах да отворя очи и да се размърдам, не успях - тялото не ме слушаше а вибрираше под влиянието на по силни импулси, все едно си под влияние на силен променлив токи тялото разбира се движи от по силните импулси а не от тези които се изпращат волево от мозъка.Опитах се да говоря, но освен слабо фъфлене не успях да произведа говор.Всички мускули бяха под влиянието на тези вибрации.Втория и третия път вече, ако ги осъзная в самото начало мога малко да намаля силата им.Занимавам се с йога и съм чувал и чел, от индийски учители че в процеса на еволюция човек има различни преживявания,вследствие на неговото духовно развитие.
5
0
s
s
27.08.2012 14:21
има една книга на Робърт Монро-Пътуване извън тялото.Той описва идентична ситуация и е бил подложен на лабораторни изследвания.Може би ще помогне поне малко в случая да си обясниш нчкои неща.Самият Тесла казва-ако искате да разберете веселената,мислете за нея като енергия,вибрация и честота.Предполагам,че енергията ти вибрира на определена честота,с която тялото ти още не е свикнало.Като усещане може би не е приятно в началото,но после ще се научиш да го контролираш.
0
0
николай
николай
26.08.2012 22:17
И аз имам тези подобни вибрации опитвам да се контролирам само успявам когато са слаби иначе не мога...Четох преди време една книга която се казва Мъртвите ни говорят и за духовното учение наистина човек му излиза душата и някой пъти мога да контролирам сънища си и съзнателно тоест ако сънувам кошмар не ми страх..Понякога ми случвало да си гледам над мене си... Да лета над къщата и др....
1
0
пуфка
пуфка
27.07.2011 11:25
Здравейте. По принцип съм леко скептична към подобни неща. Но вече за пореден път ми се случва следното (слава-богу рядко), и реших този път да споделя.
На сън, като в същото време чувам и осъзнавам всичко около мен. Главата ми започва да изтръпва, силен шум кънти в ушите. Плашейки се от това се опитвам да мръдна тялото си и да се събудя напълно, но то не ме слуша. След това сякаш духа ми излиза от него, издигам се на горе-на сантиметри от тялото си, краката ми излизат извън леглото, сякаш някой ме дърпа. Усещам ръце по себе си, всяко докосване, дори щипене по гърба-доста неприятно щипене бих казала. Знам, че всичко това звучи налудничево, но това ме плаши и в същото време заинтригува. Бих искала да разбера малко повече по темата. За това ако някой може да препоръча някаква литература по темата. Благодаря предварително.
0
2
i
i
30.05.2010 19:13

Чаровно. На запад хората биха се скъсали да се фукат с това, което се счита като признак на пробуждане на кундалини. Бученето в ушите в йога се нарича ом, свещения звук, а в библията - божия глас, който е като шум от много води. Това е невероято ценно да го чуваш и то ти носи интуиции и отговори, който интелекта превежда.
Случва ти се защото си напреднала душа и ангелите бачкат. Кой знае каква ти е съдбата.

Одеве като ти отговорих на поста за дръвчетата бях впечатлен от интуицията ти да го наречеш божествен. А се оказва че ти слушаш божия глас редовно хехе. Това е огъня който си сънувала тогава а другите дръвчета са вероятно хора от този сайт.
5
1