Sanovnik.bg»Споделени Истории»Страх»Чувствам се ужасно грозна

Чувствам се ужасно грозна

Чувствам се ужасно грозна
Здравейте! Момиче съм на 20 години. Преди 3 години рязко напълнях. Беше странно, защото нямаме пълни хора в семейството и бях слаба, но нашите го отдадоха на пубертета. Направих една пречистваща "терапия" и що годе се доближих до нормалните килограми. От около година и половина насам започнаха да ми избиват мастни образувания по бузите и към брадата, порите също ми се разшириха ( преди това не съм имала проблеми с лицето ). Отидохме на лекар и се оказа, че имам поликистоза на яйчниците и хормонален дисбаланс. Пия хапчета, но ефект почти няма, да не кажа изобщо.

За капак си съсипах косата с преси и сешоари и сега ми е ужасна. Споделям тук, защото няма къде другаде. Чувствам се ужасно грозна, дори нямам желание да излизам и приятелите ми започват да се сърдят. По принцип хората ме намират за "симпатична" и ме харесват, но аз се чувствам отвратително. Нямам желание да излизам и с момчета, защото през цялото време си мисля, че ми гледат порите, че съм дебела и куп работи. Съответно се сковавам и всичко се проваля. Моля дайте ми съвет, защото ще се побъркам!
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 5
51
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Изпрати
Maria
Maria
20.08.2015 21:08
Ти сигурно нямаш гърбица на носа и акне като мен. Отиди при най-добрия лекар, кажи му за проблема си и ще ти изпише лекарства, но нз ако няма ефект не се тъпчи с химия... Потърси в интернет как да се излекуваш с биологични средства.
0
0
Анонимен
Анонимен
14.08.2015 18:09
така се чувстват хората който са красиви... И аз така казвам за себе си но всички покрай мене и където и да отида все ме освиркват... Не си мисли, че си грозна!!!

Аз също съм на 20г. и аз като теб точно преди 3,4 год. рязко напълнях. Сега тежа 74кг. И аз не се харесвах много много. Какво ли не правих да ги смъкна тези килограми ама не става свалям само 3, максимум 5 и това е... Ненавиждах себе си. Да не говорим, че когато бях малка реших сама да си оформя веждите и сега за да изглеждат добре трябва да ги подчертавам. Порвярвай и това е доста отчайващо..
Но започнах да гледам под фруг ъгъл на нещата...
Започнах да се храня само с полезна храна нищо вредно..Повече музика, разходка сред природата с приятели или сама... Винаги бях позитивно настроена... И видимо всичко се промени..

Започни да харесваш и обичаш себе си и ще видиш промяна и то голяма...

Преди си мислех, че отблъсквам хората покрай мен с това, че тежа 74кг., че веждите не са ми така красиви и какво ли още...
Но след тази моя промяна вече не е така...

макар и с мойте недостатъци все ме заглеждат, усмихват ми се...Да не говорим, че постояно има някой които да ми намигва където и да отида...

Искам да ти кажа, че грозни жени няма....
Обичай се, уважавай се и всичко ще е в твоя полза...
Винаги така става... Ние красивите жени си мислим, че сме грозни и дебели а далеч не е така...

Веднъж бях на разходка в гората и срещнах един мъж който ми каза така...
"Не разбирам защо всички жени които са красиви не се харесват и казват, че са грозни и дебели а изобщо не е така". Когато чух това се засмях защото и аз така говорех за себе си.
но щом един мъж и то непознат казва, че си красива няма съмненние...

Мила грозни жени няма.. Има само неуверени с ниско самочувствие...

Обичай дори и най-малкия недостатък в себе си, уважавай се, радвай се на всичко. Това, че си с някои килограм отгоре не е проблем. По- добре да има какво да се пипне ;) отколкото да няма нищо а и така извивките на тялото са по секси :)

Това е от мен!
Поздрави и винаги бъди с усмивка на лице!
4
0
Потребител#160237
Изпратих ти лично съобщение :)
0
0
Мартина
Мартина
16.07.2015 18:23
Бъди спокойна, на истинските приятели не им пука как изглеждаш. Ако мислиш, че още не си открила такива, тогава-късмет. :)
0
0
фсбгхтуйхъ
фсбгхтуйхъ
11.07.2015 18:25
Хора, това е сайт за мистични явления , не за здравословни и лични пролеми, моля ви въздържайте се, защото това е супер тъпо!
1
3
Потребител#159656
Полагам грижи постоянно, тренирам и пазя диети, но ефект няма как да има, тъй като е на хормонална основа, не е от храната. Нямам идея как отслабнах първия път. Това, което правих топи тумори и премахва токсини. Понеже е много силно трябва да се прави през 5 години. Пробвах отново, ама няма ефект. Тези хапчета, които пия са за регулиране на теглото(уж). Ходила съм на гинеколог и ми изписа противозачатъчни (не помня името), но докторът не ми дава да ги пия, защото от тях се качвали килограми, лицето по-бавно щяло да се оправи. Съответно каквото и да правя, няма ефект. Ходила съм на дерматолог, на козметик, дори на лазер съм се подлагала. Ефект имаше, но временен. След 2 седмици пак започнаха да избиват. Мазала съм се с какво ли не и ефект почти няма. Колкото до косата - правя и маски с тривитаминол, яйца, оцет, мас, масла и т.н. Има ефект, но в момента ми е къса и ме дразни. Благодаря на всички за мненията ! :)
0
0
Лила2
Лила2
09.07.2015 12:23
Говорих със съученичката ми, каза че пие диане 35 9 месеца, веднъж дневно, в един и същи час и след това ходела при гинеколога на профилактичен и e доволна понеже влиза лека по лека в нормите, лекарката й е казала, че когато влезе в норми ще й предпише още по-леки лекарства. Имам предвид, че има режим за приемане на тези противозачатъчни, гарантирам ти, че не се пълнее, все пак това са стандартни хапчета против бременност. Но ако приемеш още по-тежки хапчета и хормони тогава вече ще пълнееш.
1
1
Bella
Bella
09.07.2015 07:54
Здравей, не се отчайвай, аз съм също като теб, имала съм някои от проблемите ти плюс мои допълнителни. За косата- Ако я боядисваш по- добре спри, или я боядисвай с безамонячна боя. Косата ще ти израсте напълно естествена до 2-3 години. Ако си боядисана в някакъв цвят го смени с близък до естествения ти. Препоръчвам ти поне за сега, докъто е изтощена да правиш маска с тривитаминол, от него ще се възстанови и израстне по- бързо. НИКОГА не я изправяй, ако я къдриш ползвай врящи ролки. За лицето- най- добър съвет ще получиш от дерматолог или козметик, но ти препоръчвам да отидеш на дерматолог. За теглото ти- единствено ти можеш да се мотивираш и да промениш тялото си. Ще ти кажа на л.с име на онлайн инструкторка и сайта и. Разглеждай го и го чети всеки ден. Може да не ти дойде мотивацията веднага. Чети статиите и когато се почувстваш готова, започни да тренираш и малко по малко изключвай вредните храни и напитки. И винаги помни, че външният вид на човек е в следствие начина му на живот. Бъди позитивно настроена за промяната и най- вече НИКОГА не си казвай не мога, защото няма не мога, има не искам. Успех с промяната ти и обичай себе си такава, каквато си!
3
0
Ниел
Ниел
09.07.2015 06:24
Не пий никви хапчета - запиши се на фитнес, ако знаеш английски - ходи в ютюб и гледай филмчета за здравословно хранене (по възможност спри захарта и намали въглехидратите) иди няколко пъти на сауна и ми пиши след 6 месеца да ми благодариш :D по лесно е отколкото си мислиш - хватката е да не правиш "диети" а да промениш из основи методите на хранене и живот като цяло! Успех
0
0
Лила 1
Лила 1
09.07.2015 09:05
Подкрепям мнението, но трябва да пие нещо, защото й липсва хормон, затова препоръчах диане, защото е най - леката форма в сравнение с другите по - тежки хорм. лекарства. Диането не лекува, но поддържа баланса, по - добре докато е млада да пие, отколкото по-късно да я тъпчат с разни работи, да не говорим, че с тая поликистоза на яйчниците ако не вземе мерки става опасно.Разбира се хубаво е да се консултираш със специалисти, пробвай и с естествени природни медикаменти. Но в никакъв случай не приемай силните хорм.лекарства.Както знаем диабета се поражда от липсата на хормон, ако успееш да го хванеш в ранен стадии ок, но по-късно вече вземаш лекарства, това не помага да се излекуваш, а просто си набавяш липсващ хормон. Спокойно и успех!
2
0