Sanovnik.bg»Споделени Истории»Мистика»Разликата между Съдба и Късмет?

Разликата между Съдба и Късмет?

БарниБарниНовак
Разликата между Съдба и Късмет?
Здравейте.
Наскоро един мой добър познат замина за чужбина при своите родители и се зачудих за пореден път дали това е писано да се случи или е обстоятелство, нещо, което зависи от нас.

Но първо нека дадем определения за 2-те.

-Съдбата е нещо, което е предoпределено да се случи в даден момент и не може да се предотврати.
-Късметът е наличие на много победи и успех в дадена област за кратък период от време(различно при всички)

Когато човек спечели от Лотарията това Късмет или Съдба е?

Преди 1. . 2 седмици дадох на мйка ми да изтегли 1 карта и аз изтеглих 1. Майка ми се слави с доста неща, като едно от тях, е че има огромен късмет.
-Изтеглихме картите и имах ПоП, бях убеден, че ще бия.
-Тя ми каза, край с теб.
Казах и, че и трябва само Асак, за да ме бие, и според мен нямаше.
. . . . . имаше Асак, а аз гръмнах, поне не беше нищо ново за мен.

Това късмет или съдба е? Или тези 2 неща са пряко свързани?

Предполагам, че късметът е да спечелиш 100-5000лева, но да спечелиш 10, 000-1милион и нагоре си е съдба.
Съдбата е нещо важно и значимо (отнасящо се за голям мащаб)
Късметът е добавка към съдбата, която ти помага за по-дребните неща.

Майка ми казва, че трябва да повярвам в късмета, че да го имам, все още нямам, като нейният, но съм забелязал, че имам повече от нейният в друга област. Жизнезастрашаващите.
Поне 3-4 пъти съм се спасявал от смъртоносни сутуации и други не чак толкова опасни.

Съдбата е това, какво ти е писано да се случи. А късметът шанс да се случи нещо.


Ако някой има други тълкования или мнение да сподели.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
Общо гласували: 3
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Изпрати
Име
Име
16.06.2015 12:33
Да, неутрална гледна точка. Дали ще се наложи да ти ампутират ръцете или ще с печелиш милиони и двете са с еднакво значение, нито едно не е по-добро или по-лошо. Илюзията ти за свободен избор не отхвърля детерминизма, а го потвърждава. След като мозъкът ти е част от свят на детеминизъм следователно и изборът ти е.
0
0
Барни
Барни
15.06.2015 19:27
Честно казано според мен...Съдбата е това,което ти е писано да се случи на 70%,а късметът ти влияе на съдбата с 30%,като това е шанс,но не и нещо,което ще промени главния ти път.
1
0
pf
pf
15.06.2015 13:39
:)Неутрална гледна точка...:D Всеки пречупва гледната точка през неговата си призма.Моята призма позволява да видя връзката между двете на пръв поглед отхвърлящи се теории(за свободния избор и детерминистичния свят).Помисли за това как доказват взаимно връзката и правотата си. Всеки вижда света различно,няма абсолютна истина понеже истината постоянно се променя колкото повече бива изследвана.
3
0
Име
Име
14.06.2015 20:40
Късмет=съдба=случайност, зависи как ги гледаш, но от неутрална гледна точка са едно и също нещо.Свободния ти избор е илюзия в този детерминистичен материален свят.
3
0
Барни
Барни
14.06.2015 19:38
Мерси : )
1
0
...
...
14.06.2015 17:26
Преди и аз вярвах в късмета и съдбата,които се твърди,че са предопределени. Но това се дължеше на факта,че четях езотерична литература. В даден момент като си ровя из различни текстове попаднах и на духовна литература и ми стана интересно,понеже имах малко знания по темата,а съм кръстена.И така пишеше,че Бог във всеки един момент ни дава избор...Избор какво да мислим,как да постъпваме,избор дори в получаването..."Искайте в името божие и ще ви се даде" И така който се поинтересува от точните текстове ще разбере,че идеята е следната... Всеки един момент ние сме изправени пред избор, който кове съдбата ни...Във всеки един момент можем да я променим.Всеки наш избор влияе на живота ни.И за каквото мислим и желаем от сърце това също определя съдбата ни.До тук това вярване много ми напомня и на теориите на Айнщаин за алтернативните реалности и за Котката на Шрьодингер.Представете си един човек на кръстопът с много (може би невидими за него)пътища пред себе си.Който се разклоняват и водят до други пътища и други и други като клоните на едно дърво например или като плетеница която човек променя през целия си живот...Тук се сещам и за теорията на хаоса...Ще дам малко простоват пример,но все пак полезен... Можем да убием досадната муха и после някой да избере да ни смачка,когато сме в подобна беззащитна позиция.А можем и да не я убием и някой да ни помогне като просто ни покаже изхода.Във всеки един момент ние избираме дали да се отдаваме на раздразнението си и после да си носим последствията.Или да бъдем състрадателни и също да си носим последствията.Избираме дали да се отдаваме на най-различни неща или да не им се отдадем и също да си носим последствията.Как да разберем кое е правилно? Ами това всеки сам си го определя за себе си...Естествено в Библията пише,че ако някой е объркан и не знае как да постъпи да се помоли искрено(дълбоко от душата и да повярва)и ще му се дадат отговори и знаци та дори и на сън да са ще му бъде отговорено и показан правилният път.Но това пак всеки си го решава,дали да постъпи така или не...Някои хора имат желанието да търсят сред многото пътища този който ще разкрие истинският им потенциал техен и на живота им.Този който ще ги извиси над пречките и обстоятелствата и ще ги отведе до целта.А други хора желаят същото,но повече желаят сигурността на досегашните си познания.Даващи им спокойствието, че понеже са грешили,или не заслужили в техните очи,или просто без късмет,че няма да получат това което искат,но съответно няма и да се налага да се борят за него.Да понякога "Бог ни изпразва едната ръка само за да напълни и двете" и да понякога може злото да е за добро,но колко често ние хората си казваме това преди да се откажем от избора да се борим за съдбата която искаме...
Мерси за вниманието!:D И приятен път!
6
0
antoaneta ardashes
antoaneta ardashes
14.06.2015 12:36
Съдба е това,което оформя по-нататъшния ти живот,а късмет е разнообразието ,което дооформя пътя ти. Може да ги приемеш като
два пътя- единия е правия,по който вървиш,а другия е второстепенна
пресечка,която излиза на главния път.Може да я отминеш,но може и
да спреш замалко.
10
0