Sanovnik.bg»Споделени Истории»Сънища»Кога да кажа истината на сина ми?

Кога да кажа истината на сина ми?

Кога да кажа истината на сина ми?
Здравейте имам един въпрос, който ме тормози всеки изминал ден. . . Става въпрос за това, че аз имам син на почти 6 годинки с неговия биологичен баща сме разделени. Биологичният му баща не полага абсолютно никакви грижи за момчето, даже никога не го е виждал. Още преди раждането се разделихме и с течение на обстоятелствата, отказва да поеме всякакви грижи за детето под обяснението, че това дете не било негово, а когато съм искала от него да направим днк тест той е отказвал под различни причини. Aбе с две думи бяга си от отговорност, но това е негов избор.

Та значи с този човек не поддържаме никаква връзка и мина време и естествено започнах нова връзка със сегашния ми партньор с него вече от две години сме женени и имаме дете и щастлив брак. Големия си казва тате на сегашния ми мъж и мъжа ми си го възприема като свое дете. Нямам проблем със семейството на мъжа ми всички много добре възприемат детето ми. НО знам, че един ден аз трябва да му кажа истината колкото и грозна да е тя.

Искам аз да му кажа истината и да не научи от някъде примерно от хората както в повечето случаи. Замислям се даже и за психолог, но съм леко резервирана все още. За това моля ви, помогнете и ми кажете кога и как да му кажа информацията и по какъв начин да го направя за да може детето да възприеме най малко травмиращо истината за неговия произход!
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
Общо гласували: 3
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (34)

Изпрати
Теди
Теди
13.03.2015 10:03
Не знам на колко години е, но не е хубаво да му го казвате, точно когато психиката му се развива ( така да го наречем). Ще усетиш, кога, ще му кажеш. Погледни го.. ти си му майка, усещаш какво му е. Не крий истината много време. Трябва да си уверена! Късмет!
2
0
roc
roc
13.03.2015 06:50
Trqbva da my kajesh.no to ste ti se otkrie koga!no nikoga imeto bastino i familno nikoga ne smenqi.bqx svidetel na absoliytno sashtia slychai
1
0
автора
автора
13.03.2015 07:58
Той не го е признал биологичния баща така че не носи нищо негово
2
0