Sanovnik.bg»Споделени Истории»Изповеди»Вечното табу - темата за смъртта

Вечното табу - темата за смъртта

Вечното табу - темата за смъртта
Здравейте! Реших да споделя тази тема, тя е актуална и никой не спира да мисли нея. Реших да споделя тази тема, защото миналото лято, докато се прибирах от плажа с приятели, припаднах. Чувството беше странно, сякаш заспиваш, когато се съвзех осъзнах, че при това състояние изпитах спокойствие и се замислих дали е такова чувството, когато умре човек.

Знам, че не съм умряла за момент, това е сигнал на тялото, че съм се претоварила. Честно казано се надявам да е такова чувството наистина или поне да не осъзнаваме, че сме си отишли. Какво мислите по въпроса?
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Георги
Георги
22.12.2014 03:35
Всички, които са умрели ще възкръснат.
Всички умрели, както и всички ние, които сме живи, всеки един от нас ще отговаря пред БОГ.

ГОСПОД ИИСУС ХРИСТОС е СИНЪТ БОЖИЙ. Преди около 2000 години ТОЙ дойде на Земята в плът подобна на човешката. Подиграваха МУ се, биха ГО жестоко и ГО разпънаха на кръста. ТОЙ понесе греха на целият свят на СЕБЕ СИ. ГОСПОД ИИСУС ХРИСТОС плати цената за всичките ни грехове. ТОЙ плати цената, която ние трябваше да платим.

От това дали ще се покаем и ще приемем спасението МУ зависи живота ни за вечността. От това зависи какво ще стане с нас след, като умрем. Ако отхвърлим Спасението на БОЖИЯТ СИН ГОСПОД ИИСУС ХРИСТОС, всичките ни грехове остават върху нас, БОЖИЯТ гняв остава върху нас. БОГ е справедлив. ТОЙ ще въздаде на всеки според делата му. Ние чрез наши собствени дела и правда не можем да се спасим, ние сме твърде грешни и окаяни и не можем да се избавим сами от греховете ни. Писано е в Библията никоя твар няма да се оправдае чрез дела изисквани от закона.

Но БОГ поради любовта си, поради милостта СИ, поради благодатта СИ, направо това, което човешки думи и никое знание и мъдрост не може да опише колко МИЛОСТИВО е то, колко много ни обича БОГ.

Цитирам от Библията, това, което БОГ направи за нас всичките:

Йоан 3:16 Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот:

БОГ ни дава спасение чрез НЕГОВИЯТ СИН. Ако се покаем и повярваме в НЕГО, БОГ ни прощава греховете. Кръвта на ГОСПОД ИИСУС ХРИСТОС ни умива от всичките грехове и ставаме нови създания. Ако следваме БОГ и ако сме верни на БОГ, ако устоим докрай БОГ ни дава вечен живот и никой не може и няма да може да ни отдели от НЕГОВАТА ЛЮБОВ !!! Ще бъдем вечно с НЕГО, за вечността.

Ще цитирам няколко стиха от Библията, за това, което ще стане в бъдеще, тези думи са верни и истинни и ще се сбъднат точно така, както БОГ е казал, както са сбъднали всички неизброими хиляди пророчества, които БОГ е дал, пророчества за които е писано в Библията и които са се сбъднали до последното абсолютно точно така, както БОГ е казал, че ще стане:

Откровение 21
1 И видях ново небе и нова земя; защото първото небе и първата земя преминаха; и море нямаше вече.
2 Видях и светия град, новия Ерусалим, да слиза из небето от Бога, приготвен като невеста украсена за мъжа си.
3 И чух силен глас от престола, който казваше: Ето, скинията на Бога е с човеците; Той ще обитава с тях; те ще бъдат Негови люде; и сам Бог, техен Бог, ще бъде с тях.
4 Той ще обърше всяка сълза от очите им, и смърт не ще има вече; нито ще има вече жалеене, ни плач, ни болка; първото премина.
5 И Седящият на престола рече: Ето, подновявам всичко. И каза: Напиши, защото тия думи са верни и истинни.
6 И рече ми: Сбъднаха се. Аз съм Алфа и Омега, началото и краят. На жадния ще дам даром от извора на водата на живота.
7 Който побеждава, ще наследи тия неща; Аз ще му бъда Бог, и той ще Ми бъде син.
8 А колкото за страхливите, невярващите, мръсните, убийците, блудниците, чародейците, идолопоклонниците и всичките лъжци, тяхната участ ще бъде в езерото, което гори с огън и жупел. Това е втората смърт.
1
2
GeorgiRGeorgiev
GeorgiRGeorgiev
23.12.2014 23:18
Лина, БОГ е дал СВОЯТ ЕДИНОРОДЕН СИН.
ТОЗИ, КОЙТО е създал природата, земята, животните, хората, слънцето, луната, цялата вселена, ТОЗИ, КОЙТО Е създал всичко живо и не живо, ТОЗИ, КОЙТО е ВСЕМОГЪЩ и БЕЗКРАЕН в СЛАВА, МЪДРОСТ и ВЕЛИЧИЕ е благоволил да се подиграват на СИНЪТ МУ, благоволил е да ГО БИЯТ и да ГО разпънат страшно на кръста. ТОЙ е възложил всичките ни грехове върху НЕГО, на НЕГО.
По-голямо знамение от това няма и никога не може да се опише с човешки думи колко голяма е тази милост на БОГ към нас.
Ние хората сме твърде зли, ако тази милост на БОГ не ни е достатъчна, то ние не заслужаваме да живеем, а заслужаваме да бъдем вечно осъдени, ако отхвърлим БОЖИЯТ СИН и НЕГОВОТО спасение ще отговаряме пред БОГ.

Така казва ГОСПОД ИИСУС ХРИСТОС:

Лука 11
29 А когато народът се събираше около Него, почна да казва: Това поколение е нечестиво поколение; иска знамение, но друго знамение няма да му се даде, освен знамението на пророка Иона.
30 Защото както Иона стана знамение на ниневийците, така и Човешкият Син ще бъде на това поколение.
31 Южната царица ще се яви на съда с човеците от това поколение и ще ги осъди, защото дойде от краищата на земята да чуе Соломоновата мъдрост; а, ето, тук има повече от Соломона.
32 Ниневийските мъже ще се явят на съда с това поколение и ще го осъдят, защото се покаяха чрез Ионовата проповед; а, ето, тук има повече от Иона.
1
2
Лина
Лина
22.12.2014 09:13
И както винаги казвам трябва да има комуникация и всички да сме отворени един към друг, не можем все да си четем мислите. За това има такива разправии и недоразумения, защото всички мълчим и си мислим разни работи, а то се оказва съвсем друго нещо. Трябва ако Бог има послание за нас да се появи поне веднъж, да даде голям знак, но не някакъв със скрит подтекст и всички да гадаем, а да стане ясно и всички да разберат.
1
0
Лина
Лина
22.12.2014 09:06
"Подиграваха МУ се, биха ГО жестоко и ГО разпънаха на кръста. ТОЙ понесе греха на целият свят на СЕБЕ СИ. ГОСПОД ИИСУС ХРИСТОС плати цената за всичките ни грехове. ТОЙ плати цената, която ние трябваше да платим".Извинявайте, но хората са си такива и по онова време, че и сега. От къде да знаят, че е Син Божий, особено като говорим за онова време, когато трудно са се възприемали такива неща, хората не са свикнали и не са били възпитани в тази насока. Ако сега някой се върне в миналото ще го обесят още преди да е мръднал, ще го помислят за странен и така нататък. Не ме разбирайте погрешно вярвам, че има такава сила като Бог, но не вярвам в начина по който можеш да се свържеш с него- църкви, записки и такива подобни.
1
0
prostak
prostak
20.12.2014 19:55
Не се притеснявай,ада е тук после вече е рай!
3
1
Барни
Барни
20.12.2014 01:48
Теории много,истина една.
До сега никой не се е връщал от мъртвите,за да ни каже дали има Рай и Ад

Аз също съм припадал,само че умишлено си го направих и това,което забелязах докато бях в недостиг на кръв на мозъка е че Околната среда,като Телевизор,Шум,Музика ми влияеше и виждах това,което чувах.
Дори осъзнатите сънища предполагам,че са Тип След смъртен живот,но има и моменти в които все едно лягаме да спим и са минали 2 секунди и се събуждаме...опа сутрин.
Честно казано много е относително да се каже,кое е истина и кое не.

Ние"Християните" знаем,че отиваме в Рай или Ад в зависимост от това какво сме правили...нооо Примерно Скандинавците,преди с Техния Валхала?
Или римляните със Марс,Венера,гърците?
За тях е било втълпено,че след живота отиват там и може именно заради ---Това внушение на мозъка,човек да отива на предрешеното от него място.

Тоест-Християнина вярва,че отива в Рай-Ад-Там отива.
Викинга му е в съзнанието,че отива във Валхала-Там отива.

Или че човек отива там където вярва,че ще отиде.
Примерно моят рай е остров в който аз си създавам законите и правилата,дали наистина това ще е Моят-Рай не знам.
Ако човек си мисли,че ще отиде в Ада,може и наистина да стане нещо такова-себе внушение.

Но дали това са реални измерения,или просто мозъчна илюзия свързана с вселените и измеренията не можем да разберем.
2
1
sibel
sibel
20.12.2014 13:43
Написах ти съобщение в което съм описала защо съм избрала да стана Сатаниска

Относно статията припадала съм много пъти и нищо все едно лягаш да спиш и се събуждаш понякога с главоболие
3
7
Алекс
Алекс
19.12.2014 21:25
И аз припаднах преди 4 дни...беше много странно, но и аз се чувствах много спокойна, дори сякаш се чувствах изморена и исках да продължа да си лежа там.
А колкото до смъртта, не знам, но някои хора, които са били в клинична смърт, казват, че като са умрели за малко, са се чувствали в хармония със себе си, така че може и да не е толкова страшно да умреш. Само мисълта за неизвестното, от което никой не се е върнал, тази мисъл, тя плаши хората.
2
1
maria
maria
19.12.2014 21:05
Няма смисъл да се боиш от смъртта няма нищо страшно.
Все едно ти си в една стая, и когато умреш отиваш в другата стая ,така е и с живота.
Всичко е просто и ясно, когато човек е с трезва глава и освободен от страховете си.
Който е живял той е умрял.
5
4