Суеверия за Лява ръка

Суеверия и поличби за Лява ръка. Колекция събрание суеверия свързани с Лява ръка. Списък със суеверия на различни теми. Лява ръка - Суеверия.

На Гергьовден болните хора се къпят в лява вода - там където водата завива на ляво. Вярва се, че това ще им донесе изцеление.

На Гергьовден стомните се пълнят с отвори, обърнати по течението, а не срещу него. По този начин, за да влезе в стомната водата се обръща обратно и става лява вода. А тя се използа при баене и лекуване на екземи или болни очи.

При пълнолуние се излиза навън с портмонето, в което има пари. Гледа се луната, почуква се с показалеца на дясната ръка и се казва: Както се пълни луната, така да се пълни и кесията ми.

При първия гръм за годината с дясната ръка се слага залък в устата за плодородие.

Ако след раждането детето го поставят най - напред на лява ръка, то ще е левичар. Същото става и ако засуче за първи път от лявата гръд.

Ако ви трепне малкия пръст на лявата ръка - ще намерите нещо, което сте изгубили.

Ако ви трепне малкия пръст на дясната ръка - ще намерите нещо, което сте изгубили.

Ако ви трепне лявата ръка - неочакван успех за вас.

Ако ви трепне малкия пръст на лявата ръка - ще намерите нещо.

Ако човек хълца, значи някой го споменава. За да разберете кой именно, намисляте някого от познатите си, навлажнявате със слюнка малкия пръст на дясната си ръка и го прекарвате през дясната вежда. Ако на пръста има косъмче – значи за вас си спомня този, когото сте си намислили.

Ако някой дава на някого пръстен, не трябва да го дава от ръка в ръка, а да го остави някъде, откъдето другият може да го вземе – иначе ще се скарат.

Ако четирима души, здрависвайки се или разделяйки се, си подадат ръка един на друг накръст – ще има сватба.

Рейтинг

3.4
Общо 16 гласували
5 4
4 2
3 7
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари