Какви са трите сценария за бъдещето на човечеството?

Земята

Има най-различни теории за това как ще приключи съществуването на човечеството. Според най-новите анализи обаче има три основни посоки, в които цивилизацията ни ще се движи в следващите години. До този извод стигнали специалисти от университета в Рочестър, щата Ню Йорк.

Автор на изследването е Адам Франк. Той и колегите му анализирали развитието на цивилизацията ни и темпото, с което човечеството употребява различните земни ресурси. Така успели да очертаят три възможни сценария за бъдещето на съвременната цивилизация.

Първи вариант

Човечество

При него човечеството продължава със своя технологичен напредък, но това допринася за изчерпване на ресурсите. Благодарение на достъпа до всички земни блага човечеството води по-добър начин на живот и смъртността намалява. Но когато популацията на земляни достигне своя връх, а ресурсите се изчерпят, това ще доведе огромен спад в броя на населението. Така накрая планетата ще има възможност да бъде дом само за тридесет процента от хората.

Втори вариант

При втория вариант популацията отново нараства, а заедно с това се изчерпват познатите ни блага. И точно когато човечеството е на прага на криза, успява да получи достъп до нови ресурси, явяващи се спасение за нас.

Трети вариант

Какви са трите сценария за бъдещето на човечеството?

При него изчерпването на добрите условия за живот резултира в рязко намаляване на популацията. Нещата вече са толкова лоши, че накрая се стига и до пълното обезлюдяване на планетата.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари