Дете-чудо от Виетнам внезапно проговори на английски

Детето-чудо Бин, което говори английски

Много хора години наред се опитват да научат чужд език и накрая пак не успяват. Едно 5-годишно момче от Виетнам обаче проговори на английски, без изобщо някога да го е изучавало.

Героят на нашата история се казва Бин. Той живее със семейството си в селце от провинцията Хатин. Неговите близки си спомнят, че когато започнал да изрича първите си бебешки думи, нищо не му разбирали.

Смятали обаче, че това е нормално детско бръщолевене и не му отдавали голямо значение. Но с времето нещата се задълбочили. Бин продължил да използва думи, които били напълно непонятни за семейството му.

И един ден техни познати, разбиращи английски, открили странната дарба на детето. То можело да говори този чужд език, въпреки че никога не го е изучавало.

Случаят му бил толкова интересен, че учените веднага се заинтересували от него. Те започнали да тестват знанията му и с изненада открили, че той наистина владее нелош английски език.

Прераждане

Най-учудени обаче били неговите родители. Никой от двамата не говори чужд език. От самото си раждане момчето е слушало само виетнамска реч. Нито е гледало телевизия на английски, нито някой покрай него е използвал този език. За цялото семейство е огромна загадка как детето е успяло да го научи.

За изследователите случаят също е уникален. Те смятат, че може да става дума за някакъв вид генетична памет, ако предците на Бин също са говорили английски. Но може и това умение да му е останало от минал живот. За момента обаче официалната наука по-скоро отрича подобни предположения.

Рейтинг

3
Общо 5 гласували
5 1
4 1
3 1
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари