Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Феномени»Защо на Луната се появява човешко лице? Вижте обяснението

Защо на Луната се появява човешко лице? Вижте обяснението

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
763110
Луната

Много от нас, вглеждайки се в Луната, остават с впечатлението, че виждат образ на човешко лице. Оказва се, че това е илюзия, която се дължи на намагнетизиран прах, оставен от древна лава. Този прах е причината по повърхността на Луната да се виждат загадъчни тъмни участъци, които наподобяват лице или други образи по време на Пълнолуние.

НАСА от години насам признава за наличието на завихрянето и го сравнява с ефекта на сметана в кафе. Досега обаче причината за този феномен не беше обяснена. Сега завесата е повдигната и става ясно, че тъмните участъци са по-малко изветрени от средата, която ги заобикаля.

Според учените от университета в Бъркли завихрянето на праха, образуващо тъмните участъци, е резултат от древни тунели, образувани от лава. С течение на вековете лавата е успяла да разгради минералите в кората и е формирала желязо.

Досегашната хипотеза предполагаше, че завихрянето се образува около зони с интензивен магнетизъм, който пази части от повърхността от слънчевия вятър, причиняващ побеляването на повърхността на Луната.

Американските учени са използвали компютърен модел, който е показал тесни магнитни зони, в които се появява завихряне. Тези зони се подреждат по формата на съществуващите тунели.

Зоните на Луната, където вулканичната активност в миналото е била най-силна, сега са намагнетизирани заради минералите, които са се разградили в резултат на екстремните температури и се е формирало желязото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати