7 научни доказателства, че Земята не е плоска

1 от 7 Снимки

1. Погледнете към небето


Погледнете нощното небе и Луната, защото те са най-ясното доказателство, че Земята не е плоска. Ако Земята беше плоска от всеки неин ъгъл щеше да се вижда едно и също. Но това не е така. Сянката на Земята върху Луната е различна и отразява континента, от който е наблюдавана. Звездите също са с различно разположение спрямо мястото, от което са наблюдавани.

През последната година все по-силно се разпространява конспиративната теория, че Земята е плоска и НАСА са ни излъгали, но според учените и сами може да проверите и да разберете, че планетата ни е кръгла.

По-точно има крушовидна форма и се върти около Слънцето заедно с останалите небесни обекти от Слънчевата система. Античното вярване, че Земята е статична, а небесните тела се въртят около нея отдавна бе разбито.

Но ако снимките на НАСА не са достатъчно доказателство за вас, в галерията ни може да прочетете 7-те доказателства, които може да проверите сами и които доказват, че Земята не е плоска.

Някои от тези доказателства са разглеждани още от учените през Ренесанса, а други са открити при откриването на Новия свят.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари