Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Истински Истории»Той влезе в гроба на Христос за първи път от 1810 година! Вижте какво се случи

Той влезе в гроба на Христос за първи път от 1810 година! Вижте какво се случи

Пламена M.Пламена M.
Джедай
983371
Божи гроб

Нещо наистина нереално сполетя този гръцки реставратор. Той влезе за пръв път в гроба на Христос от 1810 година. Историята му е наистина впечатляваща.

Петрос Халофтис-Ригас от град Мегара, експерт по реставрациите, е работил в Божи гроб в храма Възкресение Христово в Ерусалим. Той е първият човек, влязъл в гробницата на Месията от 1810 година насам.

Петрос разказва, че преди това не е бил почитател на вярата. Когато влязъл в гроба на Христос, той усеща миризма на смирна. Обзема го страхопочитание. Реставраторът се чувства някак нереално и се разплаква. И осъзнава, че е там, защото Господ го е поискал.

49-годишният мъж разказва, че гробницата по принцип не трябвало да се отваря. Причината това да се случи е, че я циментираха, тъй като се страхуваха, че водата може да мине през зидарията и да унищожи това, което е вътре. Петрос е единственият, който влиза, след като най-горната плоча е отместена.

Гробът не е отварян от 1810 година, когато е изграден свещен саркофаг, за да го предпази. Миризмата, която реставраторът усеща, е напълно обяснима. Смирната така или иначе е навсякъде, тъй като монасите я използват из целия храм Възкресение Христово.

Петрос обаче е категоричен, че миризмата в гроба била различна. Той открил нещо друго нетипично. В зидарията отзад, в стената, на височина около 2 метра той се натъква на дървен клин, около 20 см дълъг, който има много приятна миризма, която по принцип се носи до три дни. А истината е, че тя е там от 200 години. И въпреки че е нормално да мирише на изгнило, в камерата ухае приятно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати