Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Необясними Истории»Четирите световни загадки, които остават неразгадани

Четирите световни загадки, които остават неразгадани

Пламена M.Пламена M.
Джедай
983371
2 от 4 Снимки
Четирите световни загадки, които остават неразгадани
Снимка: ancient-code.com

2. Ръкописът Сибиу


През 1961 година се открива документ, наречен Ръкописът Сибиу. Създаден през 1500-те години, той се състои от 450 страници. В него са описани технически спецификации относно артилерията, балистиката и многостепенните ракети. В текста с подробности се говори за изстрелване на ракета пред хиляди свидетели в град Сибиу през 1555 година. Авторът му е Конрад Хаас. Мъжът е описал скици на ракетите, направени по негов дизайн. В него той описва и идеите си за съвременни космически кораби, ракетно гориво и делта крила. Никой не може да обясни как така някой е писал за ракети и космически кораби преди стотици години.

Загадките на света продължават да ни изумяват. Има такива, които като че ли завинаги ще останат без отговор.

Светът ни е необятен и прекрасен. Макар все по-често да обръщаме поглед към Вселената, на Земята има още цял куп неразкрити тайни. И може би ще ни трябват поне няколко живота, за да се доближим само с една крачка до разкриването им.

За някои от световните загадки се водят спорове от години. Теориите и предположенията около тях се множат всеки миг, но никоя от тях не ги обяснява напълно.

Вижте в нашата галерия кои са няколко от най-неразбираемите световни загадки, които и до днес не са намерили своя логичен отговор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати