Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Мистични Места»Откритието на годината! Смъртоносно езеро се крие под море

Откритието на годината! Смъртоносно езеро се крие под море

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k731
Токсично езеро
Снимка: kaijeaw.com
Токсично езеро в морето

Американски учени са открили езеро, което до този момент не е можело да се види на картата, понеже се намирало под море на дъното на Мексиканския залив. Езерото и сега остава непроучено заради смъртоносните опасности, които крие.

Ако някой влезе в тези води, ще пострада жестоко, споделят откривателите пред списание Сайънс алърт.

Водата на езерото в морето е 5 пъти по солена от нормалното и съдържа отровни вещества като силни концентрации на метан и водороден сулфид. Именно те пречат на езерото да се слее с морето, под чиято повърхността се намира.

Ако живо същество влезе в този воден басейн, токсичните химикали за нула време ще го убият. Такава среда може да бъде обитавана единствено от просто устроени бактерии и морски червеи.

Учените споделят, че изследването на това езеро ще е истинско предизвикателство, но и много интересно, понеже до момента не са срещали организми, които могат да оцелеят в подобен екстремен хабитат.

Това ще е едно от най-смайващите открития за година, споделя Ерик Кордес от научения американски екип. На първите снимките езерото е изглеждало все едно не се намира на нашата планета.

Престои обаче изпращането на специална апаратура до това езеро, за да се разкрие повече от неговия тайнствен свят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати