Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Истински Истории»Няма да повярвате! Тези варварства съществуват и до днес

Няма да повярвате! Тези варварства съществуват и до днес

2 от 4 Снимки
Няма да повярвате! Тези варварства съществуват и до днес
Снимка: theplaidzebra

2. Робство


В Европа робството е отдавна забравена срамна страница от историята, специално на западните държави. За съжаление, то още е практика в целия свят.

Международната организация на труда оценява, че понастоящем има между десет до тридесет милиона роби по целия свят - повече от всякога преди в историята. Да, четете това правилно! Никога преди не е имало повече роби, отколкото сега. Дори през осемнадесети век е имало само шест милиона роби, транспортирани извън Африка. Питате се откъде идват тези стряскащи числа днес. Отговорът е почти отвсякъде. Навсякъде по света, мъже, жени и деца са отвличани или подмамвани, улавяни и принуждвани да робуват, предоставяйки сексуални услуги, физически труд и в най-различни форми на експлоатация.

Историята често ни показва, че светът някога далеч не е бил привлекателно място за живеене. Постоянни войни, зверства, робство, болести, лов на вещици са били част от ежедневието на предците ни.

Поглеждайки към някои от тези варварски практики, често сме склонни да мислим осъдително за отминалите поколения, приемайки ги за нецивилизовани диваци. Много от нас биха се запитали дали кръвожадните ни предшественици са се наслаждавали на кървавите гладиаторски борби, публичните екзекуции и процесите на Инквизицията?

Без такива дълбокомислени въпроси обаче, може би правилният въпрос е дали обществото днес е пораснало дотолкова, че да остави тези кръвожадни практики в историята.

Отговорът, за съжаление, ще е отрицателен. Все още има места по света, и то дори недалеч от България, в които някои от споменатите по-горе варварски практики се прилагат ежедневно с пълна сила.

Вижте в следващата галерия кои са най-варварските практики, които съществуват до днес.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати