Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Конспиративни Теории»Превръщаме се в риби! Вместо Марс ще заселим дъното на океана

Превръщаме се в риби! Вместо Марс ще заселим дъното на океана

Идеята за живот под водата може да предизвика в главите на хората образи за русалки, подводни палати и морски чудовища, но експерт предсказа, че в бъдеще може да се превърне в реалност за новите поколения.

Саймън Еветс, експерт по космическите операции, вярва, че учените могат да насочат еволюцията, за да дадат на хората способност да живеят и дишат под вода. В своята презентация на световния конгрес на уфолозите, проведена в края на октомври в Лас Вегас, ученият изказа мнение, че развитите човешки познания по гененетика могат да дадат нужните модификации, които да позволят човечеството да засели океаните. Според него това е много по-удачният и на първо време разумен избор за търсене за нови територии за заселване на човечеството, отколкото е дълбокият Космос.

Еветс е директор на космическите операции в Блу Абис, най-голямото съоръжение за изследване на дълбочинните и космическите изследвания в света. Изследванията му понастоящем са насочени към това как астронавтите могат да бъдат адаптирани за космически полети. Той вярва обаче, че изследването му трябва да бъде оптимизирано и да започне да търси по-бързи и удачни варианти за заселване на незаетите области по Земята.

Световният океан все още е загадка за нас. Той не е изследван добре и на практика ние познаваме едва 20% от него. Преди да заселим Марс и Луната, ние трябва да се научим как да използваме пълния капацитет на Земята, казва ученият.

Според него технологиите все още не могат да ни позволят да колонизираме Марс. На червената планета не може да съществува независимо човешко поселение, което да се изхранва и издържа само. Това според него няма как да стане в близките 100 години. Пренаселването на Земята обаче вече е факт, а природните катаклизми могат да направят огромни части от сушата необитаеми.

Точно поради тази причина Еветс предлага да се създадат подводни градове, които да приютят останалите без дом хора. За да бъдат те ефективни и безопасни обаче, жителите им трябва да бъдат генетично променени по начин, който им позволява да дишат или поне да издържат часове под вода.

Според Еветс това ще стане, след като учените проумеят как делфините и тюлените задържат дъха си толкова дълго и дадат тази способност и на хората. Мнението му е, че това ще стане с генетичното изменение на човешкото тяло. Хората да имат по-големи гръдни кухини, по-мощни бели дробове и дори вътрешни хрилни комплекти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати