Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Духовното»Възстановете баланса на чакрите си с ароматерапия, храна и минерали

Възстановете баланса на чакрите си с ароматерапия, храна и минерали

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k731
6 от 6 Снимки

6. Третото око


За да активирате третото си око, използвайте етерични масла от роза, лавандула, тамян, евкалипт, риган, градински чай, мащерка, бор, кипарис и риган. Подходящите камъни са аметист, флуорит, кианит, звезден сапфир, мъхов ахат. Добре е още да се пият чайове от мащерка, лавандула, риган, градински чай, жасмин.

Чакрите, наричани още енергийни центрове на тялото, са общо седем на брой и когато някоя от тях е небалансирана, това има физическо и психическо проявление върху организма.

Първата чакра Муладхара

Първата чакра се нарича Муладхара или коренова чакра. Намира се в областта на рудиментиралата опашка и се свързва с материалната сигурност и способността за оцеляване. Когато тази чакра е небалансирана, човек може да страда от хроничен запек, хемориоди, нарушена двигателна активност, болки в гърба, ставите и мускулите, депресия.

В психологически план човек е уверен, че губи почва под краката си или се вълнува само от храна, пари и секс. Харчи безразсъдно, преяжда, а всякакви въпроси в духовен план започват силно да го дразнят.

Живее ден за ден, често сменя сексуалните си партньори и става много агресивен. Проявява и насилие в резултат на тревогите си за пари и материална сигурност.

Втората чакра Свадхищхана

Втората чакра се нарича Свадхищхана или сексуална чакра. Тя се намира над срамната кост, малко под пъпа и управлява сексуалната и творческа енергия. Тя е връзката с източниците на удоволствията и желанията на нашето тяло.

Когато тази чакра е небалансирана, човек има репродуктивни проблеми, а при жените се проявява още като нарушения в менструацията. Плодовитостта е ниска и се появяват проблеми с половата система, червата, бъбреците и пикочния мехур.

В психологически план тези хора или са свръхактивни сексуално, или въобще не се интересуват от секс, като не изпитват и грам удоволствие от акта. Склонни са към различни пристрастявания – цигари, алкохол, храна и наркотици.

Чувстват се силно неуверени и се страхуват от бъдещето, защото изглежда черно. Трудно им е да се изразява творчески и предпочитат да следват старите рамки, независимо колко скучни и безинтересни са те.

Третата чакра Манипура

Третата чакра се нарича Манипура и се намира в областта на слънчевия сплит. Тя е отговорна за вътрешната ни сила и увереност. Способността да се доверяваме на личните си умения, без да се интересуваме от мнението на другите.

Когато третата чакра е дисбалансирана, на телесно ниво се появяват проблеми със стомаха, панкреаса, жлъчката и диабет. Човек често изпитва стомашно-чревни неразположения.

На психическо ниво блокираната трета чакра води до безпричинна тъга, апатия, липса на воля за живот. Но може да сте стигне и до другата крайност и човек да се държи крайно егоцентрично, да не владее емоциите си и да го гони желание за власт.

Четвъртата чакра Анахата

Четвъртата чакра е Анахата или сърдечната чакра. Тя се намира в сърдечната област, на гръдния кош и се свързва с емоциите.

Символизира любовта и състраданието, които изпитваме към другите.

При блокирана сърдечна чакра човек страда от различни сърдечни заболявания, астма и смущения в тимусната жлеза. Често изпитва стягания или болки в областта на сърцето.

В психологически план тя се свързва с дисбаланс между даване и получаване на любов. Човек или живее само за другите, като непрекъснато дава, без да се грижи за себе си, или е станал твърде голям егоист, който не отделя от личното си време и пари за другите. Липсва му радост и отдавна не е правил нещо от сърце, а само по задължение.

Петата чакра Вишудха

Петата чакра се нарича Вишудха или гърлената чакра. Тя се намира в областта на гърлото, но обхваща още шията и врата. Отговаря за комуникативните способности и творческите изяви пред публика.

Когато гърлената чакра е блокирана, на физическо ниво може да усетим болки в гърлото, хрема, заекване, чести схващания на врата и затруднено дишане. Проблеми с щитовидната жлеза, ларинкса и честа кашлица също са знак за небалансирана гърлена чакра.

В психологичен план човек може да изпитва силна тревожност, ниско самочувствие, страх от промени и нежелание да се изявява пред публика. Може също прекалено да говори, без да изслушва другите или да е премълчал много неща, които е искал да каже.

Шестата чакра Аджна

Шестата чакра се нарича Аджна или Третото око. Тя се намира между веждите и контролира симбиозата между разум и чувства, както и способността да използваме силата на подсъзнанието и интуицията си.

Ако тази чакра е засегната, човек изпитва проблеми с нервната система, зрението и обонянието. Ако често ви пищят ушите или имате нарушено равновесие, също е сигнал за блокирана шеста чакра. Възможни още проблеми с епифизата и хипоталамуса.

В психически план възникват проблеми с концентрацията. Човек става твърде разсеян и забравя елементарни неща. Липсва му още творческо вдъхновение, не умее да използва фантазията си. Губи вяра в собствените си възможности и му е трудно да прозре отвъд реалния свят.

Седмата чакра Сахасрара

Седмата чакра се нарича Сахасрара или коронна чакра. Намира се на върха на главата и отговаря за мозъка. Олицетворява нашата одухотвореност и се приема като обединителен център за останалите шест чакри.

За разлика от останалите чакри коронната чакра не може да бъде блокирана, а само недоразвита. Тази чакра ще може да се активира напълно само когато останалите шест чакри са в баланс.

Тя води до духовно пречиствате и засилена духовна дейност, чрез която осъзнаваме мястото си във Вселената.

Как да балансирате останалите шест чакри с ароматни масла, минерали и храна, може да проверете в нашата галерия, като първо определите проблемните места спрямо признаците във физически и психически план.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати