Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Истински Истории»Съвременният Робинзон Крузо живее на пуст остров от 20 години! Ето каква е причината

Съвременният Робинзон Крузо живее на пуст остров от 20 години! Ето каква е причината

Пламена M.Пламена M.
Джедай
983371
Съвременният Робинзон Крузо живее на пуст остров от 20 години! Ето каква е причината
Снимка: Daily Mail

Историята на 73-годишният бивш милионер Дейвид Глашин е наистина впечатляваща. Мъжът живее на самотен остров от 20 години насам – точно като Робинзон Крузо. Разликата е, че той е отишъл там доброволно и няма никакво намерение да се завръща в цивилизацията.

Единственият другар на Глашин е неготово куче Поли. От 1997-ма година насам двойката щастливо обитава самотен остров в североизточна Австралия.

Причината мъжът да реши да се превърне в съвременния Робинзон Крузо, е тоталният фалит, който преживява. Дейвид Глашин е роден в Сидни. Той успява да изгради империя, като се занимава с изкопаване на злато от мините в Папуа Нова Гвинея. Световната финансова катастрофа обаче води до крах на компанията му. Мъжът губи своите 28 милиона долара по време на срива на фондовия пазар през 1987-ма година. Малко след това го напуска и съпругата му. Така той остава сам и беден.

Дейвид обаче намира надеждата. Той попада на история за момиче, което иска да напусне цивилизацията и да се засели на самотен пустинен остров. Бившият богаташ проучва въпроса и с радост установява, че това е напълно възможно и реално. Така съвременният Робинзон Крузо намира своя остров и се мести на него.

Днес Дейвид живее доста приличен живот на острова. Той спи в малка хижа, която дели с кучето си Поли. Той нарича дома си рая на Земята и иска да живее на него до смъртта си.

Робинзон обаче не е откъснат от света – дори напротив. Той има генератор и слънчеви панели, които му помагат да хваща доста добър интернет. Благодарение на това той гледа любимите си Британия Търси Талан и видеоклипчета в мрежата. Веднъж годишно отива в града, където си набавя най-необходимите продукти - ориз, олио и шоколад.

Дейвид живее в мир със себе си в Рая, но все пак има мечта. Това, което му липсва, са интелигентен разговор или физически контакт с други хора. Робинзон иска да има партньор, който би живял с него или поне дами, които да го посещават от време на време. За да си представя, че не е сам, той си е закупил женски манекен, който често разхожда из острова.

Днес Робинзон няма рутина. За него всеки ден е едно малко приключение. Външните влияния и дивите животни са опасни, но не и за него. Той просто обожава морските крокодили – красиви и смъртоносни. Дейвид умело се пази от паяците и змии и ги определя като много по-безопасни от цивилизацията, с всичките терористични атаки и опасности на съвремието.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати