Часовникът на Страшния съд се приближи с 30 секунди до Апокалипсиса

Чаосовник на страшния съд

Тази година стрелките на символичния Часовник на Страшния съд се доближиха с 30 секунди до Апокалипсиса. От 64 години насам часовникът не е бил толкова близо до полунощ, като полунощ олицетворява края на света.

Само 2 минути 30 секунди остават до 12 часа. И тази година времето до унищожението на човечеството бе изчислено от екип ядрени специалисти, които събират факторите, опасни за нашето оцеляване.

Според авторите на анализа през последните 365 дни ядрените оръжия, климатичните промени и избирането на Доналд Тръмп за президент са довели човечеството до заплаха, еквивалентна на тази през 1953 година.

Доналд Тръмп

Тогава умира Йосиф Сталин и стартира ядрената надпревара между двете най-велики сили – САЩ и Русия.

Часовникът на Страшния съд е толкова близо до полунощ, колкото не се е случвало в живота на почти всички присъстващи, коментира Лоурънс Краус, председател на организация Бюлетин на ядрените учени.

Теоретичният физик добави, че за приближаването ни до Деня на страшния съд най-голяма отговорност носят президентите Доналд Тръмп и Владимир Путин. Двамата продължават да модернизират ядрените си арсенали и да се намесват във военните действия в Украйна и Сирия.

По време на кампанията си Тръмп неведнъж спомена в речите си, че не вижда проблем за въоръжаването на Южна Корея и Япония, за да се защитават от Северна Корея.

Путин

Напрежението в тази част на света се изостря и от конфликта между Индия и Пакистан, като се говори, че и тези две страни разполагат с ядрени оръжия.

Климатичните промени също се отразиха на Часовника на страшния съд, а за 2017 година прогнозите са още по-мрачни. И тук избирането на Тръмп изиграва сериозна роля. Той смята проблема с глобалното затопляне за измислен и е решен да прекрати всички проекти за екоенергия.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари