Меркурий е ретрограден! Какво може и не може да правите

Меркурий

От 19 декември до 8 януари Меркурий ще се движи на обратен ход между знаците Козирог и Стрелец. През този период много от намеренията ни няма да вървят по план, но ще може по-ясно да осъзнаем важните си приоритети.

Меркурий в астрологията владее идеите и мисълта, а когато се движи на обратен ход, не може да разчитаме на оригиналността и обективната си преценка. Концентрацията ни също ще е по-слаба.

По тази причина не е препоръчително да правим планове за бъдещето, тъй като ретроградният Меркурий може да създава илюзии, които да ни разочароват.

Зодия Козирог

До 8 януари трябва да сте по-търпеливи в общуването, независимо дали става въпрос за контакти лице в лице или чрез интернет. Меркурий е планетата-управител на комуникацията и когато се движи на обратен ход, ще се разбираме по-трудно с околните.

Дори в ежедневните разговори словото ще ни създава проблеми и е възможно с думите да заблуждаваме хората около себе си или да оставаме заблудени от информацията, която ни споделят и която търсим.

Ретроградният Меркурий връща минали събития и хора отново в живота ни. Възможно е отново да срещнете стара любов, стари приятели или отново да се появят стари проблеми, които досега не сте решили.

Ретроградността е време за равносметка, в която трябва да преценим от какво да се откажем и какво да приемем, за да бъдем по-добри и да създадем повече стабилност в ежедневието си.

Ретроградността на Меркурий в Козирог ще влезе в ролята на строгия учител, който ни показва къде са грешките ни и на кои пропуски трябва да обърнем внимание.

Правете планове за всичко от ежедневието си и не разчитайте на спонтанно взетите решения, за да не се разочаровате. Не прибързвайте, а се опитвайте да анализирате всичко случващо се.

Зодия Стрелец

Воденето на дневник при ретрограден Меркурий е изключително полезно занимание, защото ще ви позволи да извадите на бял свят всички потискани емоции, без да създавате големи конфликти.

Отложете важните решения и крупните покупки за след Нова година, а през празничния период насочете погледа си към по-творчески занимания, които ще ви позволят да превъзмогнете стари обиди и да съберете кураж за едно ново начало.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари