Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Неразгаданите мистерии на остров Малта

Неразгаданите мистерии на остров Малта

4 от 4 Снимки

4. 110-херцово лечение


Храмът Хал Сафиени в Малта се смята за най-старата подземна религиозна сграда в света. Строен е през 5000 година пр.н.е. Отличава се със своята уникална акустика. Някога в центъра му имало огромна камбана, с която се извършвало лечение, защото произведеният от нея звук резонирал с плътта и кръвта на пациентите, които били поставяни под нея. Наскоро италиански учени открили, че камбаната произвежда 110-херцов звук. Звук с такава височина влияе директно на мозъчната активност в префронталния кортекс. Резултатът е намаляване на езиковата активност и увеличаване на емоционална обработка.

Разположена на едва 313 квадратни километра, Малта е една от най-малките, но същевременно и най-гъсто населени страни в света. Този средиземноморски рай е привлекателен туристически център за населението на Европа и света.

Освен красивите плажове и невероятната природа, едно от основните предимства на острова е богатата му история. Населена преди повече от 7000 години, Малта е била дом на много народи – финикийци, гърци, римляни, византийци, араби, бербери, нормани, кръстоносци и други.

Въпреки че е един от най-старите цивилизационни центрове на Стария свят, дори и днес Малти крие тайни, над които учените от десетилетия си блъскат главите и не могат да разгадаят. В следващата галерия вижте най-големите от тях.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати