Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Къде сгреши еволюцията, докато развиваше човешкия вид

Къде сгреши еволюцията, докато развиваше човешкия вид

2 от 5 Снимки

Обречени към затлъстяване


Недоимъкът е бил характерен в по-голямата част от развитието на човека. Предците ни никога не са знаели кога ще е следващото им ядене. Точно и затова еволюцията е превърнала телата ни в експерти в трупането на енергия под формата на мазнини. На това се дължи и така трудното им изгаряне. Положението се утежнява и от прогреса, който постави заведение за бързо хранене на всеки ъгъл.

Ако инженери биха могли да проектират перфектното човешко тяло, то най-вероятно ще изглежда доста различно от сегашната ни анатомия. Причина за това е, че еволюцията не ни е оставила с перфектни форми, а телата ни са по-скоро тюрлюгювеч от адаптации.

Днес хората ходим прави и сме умни и сръчни. Това може много да ни радва, но ако погледнем другата страна на монетата, ще видим, че човешкият вид е най-болнавият в животинското царство. Човекът най-трудно ражда и отглежда децата си, а болките, които изпитваме в ежедневието си, са непознати за другите бозайници.

И докато тези промени в нашия физически дизайн несъмнено ни избутаха до върха на хранителната верига, сега ви представяме и основните им недостатъци /разгледайте галерията/.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати