Къде сгреши еволюцията, докато развиваше човешкия вид

1 от 5 Снимки

Болките в гърба


Болки в гърба имат единствено хората сред семейството на приматите. Често те се дължат на дългото висене в една поза пред компютъра в офиса, но голяма вина има и структурата на гръбначния ни стълб. Най-древните ни прадеди са се предвижвали основно на четири крака. С еволюцията те са се започнали да ходят на два, което е довело до познатото S-образно изкривяване на гръбначния стълба. То от своя страна обаче причинява напрежение на определени точки на костната ни структура, което води до редица болезнени точки по тялото ни.

Ако инженери биха могли да проектират перфектното човешко тяло, то най-вероятно ще изглежда доста различно от сегашната ни анатомия. Причина за това е, че еволюцията не ни е оставила с перфектни форми, а телата ни са по-скоро тюрлюгювеч от адаптации.

Днес хората ходим прави и сме умни и сръчни. Това може много да ни радва, но ако погледнем другата страна на монетата, ще видим, че човешкият вид е най-болнавият в животинското царство. Човекът най-трудно ражда и отглежда децата си, а болките, които изпитваме в ежедневието си, са непознати за другите бозайници.

И докато тези промени в нашия физически дизайн несъмнено ни избутаха до върха на хранителната верига, сега ви представяме и основните им недостатъци /разгледайте галерията/.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари