Задава се най-студената зима от 120 години насам

зима

Предстоящата зима ще е най-студената от 120 години насам, обяви британският метеоролог Джеймс Маден, който заяви, че още от този месец температурите ще са по-ниски от нормалното.

Прогнозата се отнася за цялата територия на Европа, а минусовите температури ще са предизвикани от арктически вятър, заради който ще имаме и по-студен ноември.

В същото време обаче, нашите метеоролози не са съгласни с тази прогноза, а доцент Георги Рачев дори твърди, че през ноември може да очакваме циганско лято.

В ефира на БНТ метеорологът твърди, че въпреки ниските температури в началото на ноември и снеговалежът в съседна Румъния, времето ще се затопли и ще е приятно през този месец.

Още от тази неделя температурите ще се вдигнат нагоре, а в началото на следващата седмица ще е същинското циганско лято.

сняг

Квин е името на циклона, който ще определя температурите през следващите няколко дни. Той идва от запад и с него ще дойде по-топлото време, прогнозира доцент Рачев.

По думите му голям циклон от Великобритания ще достигне страната ни и в неделя, а температурите ще са между 17 и 18 градуса по Целзий, като на някои места ще стигнат и 20 градуса.

Зимата у нас ще е мека, а единствено за Канада се прогнозират по-тежки валежи и студове.

Докато над България ще се изнася топъл въздух, в Западна Европа, точно над Великобритания, ще се спуска доста студен полярен въздух и там времето ще бъде лошо - дъждовно, студено, а на много места ще превалява и сняг.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари