Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Тайните общества, променили света към по-добро

Тайните общества, променили света към по-добро

2 от 4 Снимки

Семейството на любовта, Нидерландия и Англия


Основано през 1539 година в Нидерландия, членовете на тайното общество Семейство на любовта вярвали, че религията е за опита на божествената любов, а не просто вяра в един комплект доктрини. Точно и затова членуващите в него били жестоко преследвани от официалните светски и религиозни власти. Основната дейност на организацията била да се подпомагат и лекуват бедните. Семейство на любовта среща най-голям прием в Англия. Това обаче не продължава дълго. Кралица Елизабет I издава указ всички негови членове да бъдат хвърлени в затвора, а книгите им изгорени. Това е краят на тайното общество, но се смята, че неговите идели са дали основа на много от хуманните идеи, превърнали Европа в по-добро място за живеене.

Тайните общества отдавна са обект на общественото внимание. Най-честата причина за това, разбира се, е, че те са тайни. Обикновено хората ги разглеждат като зли, корумпирани и коварни институции, които искат да правят зло на човечеството.

От масоните до илюминатите, теоретиците на конспирацията открито подозират тези братства, че контролират света.

Има обаче тайни общества, които излизат извън рамките на този стереотип и в действителност са направили много добрини. Кои са те, може да научите от галерията горе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати