Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Смъртоносните болести, заплашващи отново човечеството

Смъртоносните болести, заплашващи отново човечеството

2 от 5 Снимки

2. Лептоспироза


Допреди 10 години се вярваше, че тази болест е победена и почти напълно изкоренена. Това обаче се промени през 2009 година, когато епидемия от инфекцията, причинявана от бактерии, съдържащи се в животинската, урина уби 158 души във Филипините. Симптомите на болестта включват главоболие, висока температура, бъбречна недостатъчност, както и обилно кървене от белите дробове. Смъртността е 5-10 процента, но може да стигне и по-високи нива. Това стана ясно, когато друга епидемия от болестта избухна в Мумбай, Индия през 2010 година и смъртността достигна 33%;

С развитието на модерната медицина човечеството стана прекалено самоуверено, вярвайки, че може да се пребори с всяко заболяване. В последните години обаче избухналите огнища на няколко смъртоносни болести ни показаха, че не трябва да бъдем толкова спокойни.

Според анализи на Световната здравна организация има голяма опасност някои вече почти забравени болести да се завърнат с много по-смъртоносна сила.

Основни причини за това са глобализацията, технологиите и антибиотичната резистентност. Кои са най-страшните от тези болести може да видите в галерията горе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати