Смъртоносните болести, заплашващи отново човечеството

1 от 5 Снимки

1. Завръщането на черната смърт


Бубонната чума убива 60% от населението на Европа през 13 век. През 18 век друга подобна епидемия убива още 10 милиона в Азия. Смята се, че болестта днес е лечима, но епидемия от нея уби през 2014 година 39 човека в Мадагаскар. През 2015 година в Аризона, САЩ бяха регистрирани 14 случая на болестта, но хората бяха излекувани. Лекарите обаче алармират, че болестта се лекува само с антибиотици, а все по-разпространяващата се антибиотична резистентност може да доведе до апокалиптични последици;

С развитието на модерната медицина човечеството стана прекалено самоуверено, вярвайки, че може да се пребори с всяко заболяване. В последните години обаче избухналите огнища на няколко смъртоносни болести ни показаха, че не трябва да бъдем толкова спокойни.

Според анализи на Световната здравна организация има голяма опасност някои вече почти забравени болести да се завърнат с много по-смъртоносна сила.

Основни причини за това са глобализацията, технологиите и антибиотичната резистентност. Кои са най-страшните от тези болести може да видите в галерията горе.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари