Мудрите - жестове със силата да променят живота ни

Мудрите - жестове със силата да променят живота ни

Ученията на Изтока твърдят, че съществуват жестове, които съдържат в себе си огромна сила. Наричат се мудри и са способни, макар и наглед съвсем обикновени, да влияят на физическото и психическото състояние на човек. Тези специфични жестове на ръцете могат да премахнат напрежението, да лекуват болести и да зареждат с енергия.

Мудрите свързват тялото с енергията на Космоса и създават канали между вътрешното Аз и света. Те позволяват тази нескончаема енергия да се съхрани в тялото и дори да бъде насочена към определен орган или система, като по този начин я излекува.

Енергийните жестове помагат при множество проблеми като стрес, безсъние, депресия, подсилват концентрацията, благоприятстват отърсването от проблеми. За по-сложните комбинации, които са част от специални ритуали, се твърди, че могат да ни избавят от заболявания и проблеми с кръвното, сърцето, обмяната на веществата, дори могат да се справят и с автоимунни заболявания.

В по-голямата си част мудрите се свързват с определено положение на ръцете, главата и краката с останалата част на тялото. Всяка една мудра отваря отелен вселенски енергиен канал, способен да се справи с различен проблем на тленното тяло. Изпълнението им е свързано с различна трудност.

Най-лесно изпълними са мудрите, в които участват ръцете. Те могат да бъдат правени навсякъде и по всяко време. Специфичните комбинации на пръстите и дланите могат да бъдат изпълнявани в метрото, в офиса, в парка. Има обаче и някои мудри, за които се изисква определена подготовка и спокойна среда.

Мудрите са десетки, но някои от най-полезните са изключително лесни. Така ако искате да се запасите с енергия или вие е необходима сила, спокойствие или концентрация, докоснете с безименния си пръст и показалеца палеца си, а другите пръти изпънете изправени. Задръжте, докато възвърнете вътрешния си баланс в интервала от 5 до 50 минути. Това упражнение помага и срещу безсъние.

Мудрите - жестове със силата да променят живота ни

Срещу силен стрес, задух, сърдечна криза докоснете палеца до върховете на средния и безименния, само кутрето остава опънато. Източните учители твърдят, че тази мудра по 15 минути на ден е най-добрата профилактика срещу проблеми със сърцето.

Когато имате нужда от хармония, от любов, от сила, от благословение, мудрата за хармония всъщност е допирането на дланите една до друга като при молитва. Според източните учители именно тази мудра е навлязла широко в множество религиозни практики, защото тя е необичайно силна.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари