Ексклузивно! Заснеха чудовището от Лох Нес

Чудовището от Лох Нес

Със сензационни кадри се сдоби турист, почвал край езерото Лох Нес. Мъжът успял да направи видеозапис, в който се вижда причудливо създание. Най-вероятно това е легендарното чудовище Неси, предизвикало редица дискусии в последните десетилетия.

Летовникът Тони Блай бил на почивка край прословутото шотландско езеро, което всяка година привлича хиляди туристи заради разказите за митично създание, обитаващо мътните му води. И докато редица ентусиасти си тръгват разочаровани, след като не са успели да зърнат чудовището, Блай извадил далеч по-голям късмет.

Той не просто видял нещо загадъчно да се движи във водата, но дори успял да докаже думите си със видеозапис. Видеото на туриста е споделено и в интернет, където вече е прегледано над тридесет хиляди пъти.

Създанието трябва да е било доста дълго или поне така изглеждаха образуванията във водата, обяснява мъжът, който допуска, че е заснел чудовището от Лох Нес.

Припомняме, че през последните няколко години се появиха какви ли не предположения за легендарното създание Неси. Някои учени предположиха, че това е същество, имащо роднинска връзка с динозаврите.

Лох Нес

Други пък го оприличиха на гигантска змиорка, а трети видяха в него лебед. Според Стив Фелтам, който издирва чудовището във водите на шотландското езеро вече четвърт век, Неси е просто добре охранен сом.

Но най-разочароваща досега остава теорията на британския историк Гарет Уилямс. Преди време той скандализира обществеността, след като заяви, че легендата за чудовището Неси е просто маркетингов трик за привличане на туристи в района, който без една такава атракция би западнал.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари