Конспирация е, че Земята е кръгла!

Земята

Земята не е кръгла. Тя е плосък диск, който се крепи върху гърбовете на четири слона, стъпили върху гигантска костенурка, която се носи напосоки из Космоса.

Така изглежда нашата планета според безсмъртния писател Тери Пратчет и докато мнозина се усмихват на това описание, то все повече са хората, които наистина смятат, че Земята е плоска.

Все повече хора със сериозни професии, с кариера, семейство, добро образование и работа са склонни да вярват, че общоприетото схващане, че Земята е част от Слънчевата система, кръгла е и обикаля около Слънцето, е погрешно.

Подкрепящите идеята за плоската Земя стават все повече и повече. Те привеждат редица доказателства в полза на схващането си, че Земята е плоска.

Те посочват, че още от праисторически времена човечеството е вярвало, че Земята е плоска, а това едва ли е случайно.

В плоската форма на нашата планета са вярвали древните гърци, египтяните, древните коренни американски цивилизации и др.

В свещените книги на древните религии има редица индикации, че Земята е плоска.

Това схващане е било разпространено до около VI век пр. Н. Е., когато древногръцките учени са лансирали идеята, че Земята всъщност има сферична форма.

Велики умове като Платон, Аристотел и Питагор са първите, които са започнали да преподават официално, че Земята има сферична форма, без да разполагат с каквито и да е доказателства в подкрепа на твърдението си.

Дори и твърдението на Аристотел, че кръглата сянка, която Земята хвърля върху Луната, може да идва само от сферичен обект, но кръгла сянка може да хвърли и диск.

Всъщност дори и околосветското пътешествие на Магелан не е категорично доказателство за сферичната форма на Земята, защото на практика такова пътешествие би могло да се осъществи дори и ако Земята има формата на диск.

Дори и снимките, които от НАСА твърдят, че са направили от Луната на Земята по време на експедицията Аполо 17, не са категорично доказателство, защото планетата изглежда като добавена допълнително, а и официални снимки, предоставени от НАСА, няма.

Земя

Организацията, която пропагандира схващането, че Земята е плоска, и ние сме жертви на конспирация, е основана от англичанина Самюъл Шентън през 1956 година. Начело на нея застава Чарлз Джонсън, а след смъртта му на поста е избран Даниъл Шентън.

Шентън проповядва на последователите си, че нашата планета е плоска, защото тя видимо е такава. Всички сателитни снимки на планетата ни са фалшификати, които имат за цел да ни заблуждават.

Но тогава как се сменят денят и нощта? Според привържениците на теорията за плоската земя денят и нощта се сменят заради страничното кръжене на Слънцето над Северния полюс.

Така хората, които вярват, че да прелетели около Земята, всъщност са направили пълен кръг около Северния полюс, който според тях се намира в центъра на диска.

Те са измислили и как до обяснят гравитацията. Според тях на Земята няма гравитация, но когато дискът се движи в Космоса, се създава обратна тяга, подобна на тази в потеглящ автомобил.

Дори и снимките от самолет не противоречат на схващането, че Земята е плоска, защото това изкривяване са дължи на изкривяващото действие на илюминаторите.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Потребител#201644
Потребител#201644
19.11.2017 09:38
Най-после на Български език Първата Автентична Авторска книга за Плоската Земя: "Истината за Плоската Земя и Освобождението на Човечеството, или Зететичните изследвания на СТАМАТ" !!!
Следовници на Истината и Търсачи на Трансцендента, сваляйте на PDF, разпечатвайте и разпространявайте!!!

МИР И ЛЮБОВ!!!
0
0