Първата роботизирана ферма стартира през 2017 година

Робот

Японска компания ще спестява разходи чрез служители-роботи. Планът е до две години първата роботизирана фирма в света да започне работа.

Компания Spread, базирана в Киото, си е поставила амбициозната цел да създаде първата по рода си ферма, обслужвана изцяло от роботи. Планът е те да са единствените служители, които ще изпълняват всички дейности, които до момента се възлагаха на хората. Новите градинари ще поливат градините, ще прекопават, ще плевят и ще събират реколтата.

Идеята на компанията е човешката дейност в новата ферма да бъде ограничена до първоначалния процес на посяване. Всичко след това ще се изпълнява от автоматизираните машини. Това значително ще ограничи разходите за персонал, а производството ще бъде значително.

Освен това, фермата ще спестява и до една трета от парите за енергия, необходими на една съвременна ферма. Планът е в нея да се произвеждат до 30 000 марули дневно. До пет години след старта на проекта е заложено броят им да скочи до половин милион дневно.

По план иновативното предприятие трябва да е готово да заработи до 2017 година. Това е една от многото области, в които роботите могат напълно да отменят хората, като по този начин улеснят живота им.

Робот в Ресторант

Те могат да бъдат перфектните консултанти в магазините, най-бързият обслужващ персонал в обществените учреждения и банките, както и перфектни помощник-готвачи в ресторантите. В Япония се засилва недостигът на работна ръка поради застаряването на нацията, което поражда нуждата от подобни мерки.

През тази година японската компания вече реализира един от своите амбициозни проекти. Тя създаде иновативните роботи Пепър, които се подготвят за работа в магазини за телефони. Планът е до март над 2000 от машините да бъдат внедрени в системата. Те ще имат задачата да провеждат разговори с клиентите и дори да подписват договори с тях.

Рейтинг

3.3
Общо 4 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Destroyed heart
Destroyed heart
07.02.2016 12:12
Хубаво!
0
2