Българска ученичка ще се срещне със Стивън Хокинг

Стивън  Хокинг

Стивън Хокинг – един от най-великите астрофизици на всички времена, бе впечатлен от българска ученичка. След първата им среща преди две години, след няколко месеца те ще се срещнат отново.

Преди две години красивата Неда печели конкурс за въпрос към световноизвестния учен. Измежду хилядите въпроси, които участниците могат да попитат Хокинг, той избира да отговори на този на Неда.

Тя го пита, ако има възможност да пътува във времето, дали би избрал да отиде в миналото, за да разбере как се е зародил животът, или би избрал бъдещето.

Оказва се, че както и момичето, астрофизикът би избрал бъдещето. Той се обосновава с това, че то ще ни даде възможността да намерим всички отговори за миналото и само по себе си крие много повече тайни и възможности.

Година след първата си среща с Хокинг, Неда отново участва в конкурса, но не печели правото да бъде доброволец на същия фестивал. Тогава тя взима бъдещето си в ръце и пише писмо на Хокинг.

То попада в ръцете на неговата ПР-ка, която обещава да му го предаде. Седмица по-късно Неда получава ВИП покана за специална вечеря в рамките на фестивала, на която ще присъства и самият Хокинг.

Така, след няколко месеца, Неда отново ще се срещне очи в очи със своя кумир. Упоритостта и духът на момичето доказват, че ако човек иска нещо наистина силно, то няма как да не се случи. Трябва просто да вярваш.

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари