Потапяне на крайбрежия ще остави 280 млн. души без дом

Хонг Конг

Крайбрежните зони са застрашени от потапяне, категорични са резултатите от ново американско изследване, според което процесът вече е започнал и е необратим.

Огромните крайбрежни зони на Мумбай, Хонконг и Шанхай са на прага на огромна криза. Според специалистите скоро те ще са под вода. Това ще стане постепенно само ако глобалното затопляне не премине границата от 2 градуса, която обществото само е поставило.

Дългосрочната заплаха е налице, а резултатът от необратимия процес ще е постепенно и регулярно покачване на морското равнище. Ако процесите на затопляне се форсират, заедно с тях ще се забърза и съответното покачване.

Хонг Конг

Когато температурата се покачи с 2 градуса, морското равнище ще нарасне в диапазона между 3 и 6.3 м. Това ще обхване огромна територия с население над 280 млн. души, които трябва да се преместят във вътрешността.

Това ще създаде немалко затруднения за това къде изобщо ще живеят тези хора. С напредване на глобалното затопляне и тенденциозното покачване на водите подобни проблеми ще стават все по-осезаеми, категорични са учените.

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари