Лекари съобщиха на 100-годишна британка, че е бременна

Столетници

Неочаквано стогодишната британка Дорис Ейлинг получи радостната, но невъзможна да е истина вест, а именно, че е бременна. Куриозната случка се разигра в началото на месец юли тази година.

След регулярния си преглед в градската болница на Портсмут Ейлинг получила писмо от лекарите. В него обаче вместо резултатите от изследванията, които ѝ направили, имало поздравления от местните лекари, че бабата на преклонна възраст чака дете.

Писмото приканвало възрастната пациентка да се прегледа и да премине необходимите изследвания, които всяка бъдеща родилка трябва да направи, съобщава интернет изданието Сън.

Ейлинг и семейството ѝ били сащисани от написаното, още повече че в документа името и рождената ѝ дата били коректно попълнени.

Очаквах писмо от кралица Елизабет по повод стогодишния ми юбилей, а получих вест, че съм бременна. Явно е, че и сто години не са достатъчни да видиш всичко, шегува се по повода възрастната британка.

Имам три деца и двайсет внуци, но не съм била бременна вече 70 години, на 100 години съм, как бих могла да зачена, пита шеговито още жената пред репортери. След като семейството на Дорис се свързало с болницата, лекарите установили грешката си и поднесли своите извинения, съпроводени с кошница с цветя и бонбони.

Пред местните медии 76-годишният син на столетницата разказал, че майка му не спирала да се смее и забавлява с лекарския гаф седмици след това.

Справка с Книгата на рекордите Гинес показва, че най-възрастната жена в света, забременяла и родила дете по естествен път, също е жителка на Острова. Това е британската Дон Брук, която родила здраво момиченце на 59-годишна възраст. Тя забременява през 1997 година.

Това станало възможно, след като дамата взимала няколко месеца лекарства, но не с цел забременяване, предписани ѝ от личния лекар и съдържащи естроген. Медикаментите променили хормоналния баланс в организма на жената и забременяването станало възможно въпреки възрастта ѝ.

Рейтинг

3.2
Общо 5 гласували
5 1
4 1
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари