Настъпва Валпургиевата нощ - най-тайнствената вечер от годината

Валпургиевата нощ

Вечерта между 30 април и 1 май се почита от света на окултното като Валпургиева нощ и се смята, че в тези часове нечистите сили слизат на Земята. Това е вечерта, в която се правят най-силните магии и бъдещето се предсказва най-точно.

Честването на този чародеен празник води началото си от света Валбурга – скандинавка светица, родена през 710 година и канонизирана на 1 май.

Според старите езически вярвания вечерта срещу 1 май настъпвала пролетта, като обичаите изисквали да се палят големи огньове, символизиращи смяната на сезоните.

Преданието разказва още, че през тази нощ вещици и други създания на злото се събират връх Брокен в планината Харц, опитвайки се да попречат на идването на новия сезон.

Счита се, че през тази нощ може да се предсказва бъдещето, да се призовават на помощ висшите сили, както и да се влиза в контакт с мъртвите. Валпургиевата нощ е и най-подходящият период от година за провеждане на ритуали, които да ни защитят от злите сили.

Поверията казват, че през тази нощ може да се отървете от всичките си проблеми. Нужно е само да напишете на лист хартия онова, което ви тревожи, и след това да изгорите този лист върху пламъка на свещ.

Магии

За да се предпазите от нечистите сили, трябва да посипете пясък пред входната си врата, като по този начин ще защитите дома си от злото, радвайки се от сега нататък на пълна хармония и щастие.

Сънищата през тази нощ са пророчески, заради което е необходимо, колкото се може по-детайлно да запомните съня си, тъй като той предсказва предстоящи събития. Възможно е също сънят да ви помогне с намирането на решение за труден проблем.

Вярва се също, че жените, родени в нощта между 30 април и 1 май, са магьосници и имат необичайни таланти. Малко от тях обаче успяват да открият и усъвършенстват своите мистични умения.

Характерно за тези жени, е че обичат животните повече от хората, а особеното им поведение се забелязва от останалите още в най-ранната им детска възраст.

Рейтинг

4
Общо 6 гласували
5 2
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

sibel
sibel
01.05.2015 12:29
Тази нощ е отбелязана също и като сатанински празник ...всъщност те са няколко Валбургиевата нощ,Хелоуийн и собственият рожден-ден...това което сте написали е вярно беаво.. :)
Поздрави от секта BLACK CROW
6
0
лили
лили
29.01.2016 15:51
Защо пък рождения ден???
0
6