Духът от Демир баба теке пак напомни за себе си

Дух на Демир Баба

Тайнствената фигура, която се появи на снимки на исперихчани през 2013 и 2014 година, за пореден път напомни за себе си. Този път страховитият силует с неизяснен произход се появи на фотос на семейство от Завет, съобщава Екип7Бг.

Наскоро Михаил и Станислава Петкови си направили малка разходка в окултната местност Сборяново заедно със своя син. Те поканили и свои приятели, за да е по-весело прекарването им в комплекса. След като се събрали, приятелите решили да се почерпят и поседнали сред природата. Изведнъж обаче захладняло и компанията се отправила към храма на Демир баба, където се намира изворът с лечебна вода.

На тръгване от местността приятелите решили да си направят снимки за спомен. По-късно тези фотоси били качени в социалните мрежи и за нула време потребителите забелязали мистичният силует, присъстващ на една от снимките. Това, разбира се, довело до разгорещени дебати и дори обвинения в измама. Въпреки това така и не стана ясно как фигурата, наподобяваща мъж с роба, е попаднала на изображението.

Демир баба теке е част от историко-археологически резерват Сборяново. Това е алевийско тюрбе, което се обвързва с мистична сила. Смята се, че тук се намира гробът на алевийският светец от шестнадесети век Демир баба. Припомняме, че това е третият път, в който на снимки, направени в местността, мистериозно се появява един и същи необикновен силует.

Демир баба теке

През 2013 година фигурата лъсна на фотографии, направени от семейство Събеви. Година по-късно силуетът се появи на снимки, направени по тези земи от приятелска компания. Интересното е, че и при трите случая първоначално времето е слънчево, а малко преди да бъдат направени снимките, ненадейно става мразовито и зловещо.

Историко-археологически резерват Сборяново е един от Стоте национални туристически обекта. Но несъмнено, откакто се разчуха случките с духа, мястото започва да привлича още повече туристи. Дали обаче те са сътворени точно с такава цел или наистина в местността броди духът на Демир баба, все още остава пълна загадка.

Рейтинг

4.1
Общо 8 гласували
5 2
4 5
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

ghost
ghost
24.03.2016 22:58
Аз не виждам никакъв дух с роба.Къде е???
0
0
ALusiana
ALusiana
23.03.2015 12:15
Най-красивата страна имаме!
15
0