Кардинална, неподвижна или подвижна зодия сте?

Зодии

Със сигурност повечето хора знаят за разделянето на зодии според елемента – огън, вода, въздух и земя, но знаците могат да се разделят и според кръстовете в астрологията.

Според това деление те биват кардинални, неподвижни и подвижни. Разпределението по кръстовете също до голяма степен определя специфичността на зодията.

Кардинални знациОвен, Рак, Везни и Козирог

Тези 4 зодии са обединени от началото. Овенът дава началото на пролетта, Ракът – на лятото, Везните- на есента, а Козирогът - на зимата. Именно затова тези знаци са много успешни при реализирането на нови идеи и проекти.

Кардиналните знаци са активни, амбициозни и винаги мотивирани натури. Те са изключително горделиви, а жаждата им за власт и надмощие е постоянно тяхно състояние. Справят се отлично, когато мотивират другите, и са идеален избор за лидерска позиция.

Ако партньорите в една двойка са с кардинален знак, ги очакват постоянни битки за надмощие. С неподвижните знаци създават по-добри взаимоотношения, въпреки че липсата им на инициативност ще създава проблеми. Идеални партньори за тях ще са подвижните знаци.

Неподвижни знациТелец, Лъв, Скорпион и Водолей

Това са знаците, които най-умело могат да използват енергията си. Без проблеми могат да преследват целите си с упорство, което понякога стига до маниакалност. Те са много издръжливи и никога не се предават.

Скорпион

Неподвижните знаци действат бавно и методично за разлика от кардиналните, които винаги бързат. За тях от първостепенно значение са лоялността, верността и сигурността.

Тези хора винаги биха защитили себе си и близките си, без да се поколебаят.

Помежду си тези знаци създават най-стабилните съюзи. Проблемни са им подвижните, които не им дават нужната сигурност, а прекалено забързаният живот на кардиналните ги плаши.

Подвижни знациБлизнаци, Дева, Стрелец и Риби

Подвижните знаци са гъвкави личности, които имат нужда от промени, за да се развиват. Характерно за тези зодии е, че са склонни да променят мнението си в зависимост от общото настроение, заради което често са обвинявани в лицемерие.

Истината обаче е, че на тяхната гледна точка много лесно може да се повлияе.

Подвижните знаци са майстори на мисълта и общуват най-лесно в сравнение с останалите зодии. Ораторската им дарба в комбинация със забавния им характер често ги прави център на една компания.

Идеалните половинки на подвижните знаци са кардинални, тъй като те са достатъчно интересни и динамични. Трябва да избягват неподвижните, защото няма да им носят нужните промени.

Връзка между два подвижни знака често ще върви без посока.

Рейтинг

3.8
Общо 19 гласували
5 5
4 7
3 5
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Monny Monsterr
Monny Monsterr
13.03.2015 13:24
Донякъде познаха за моята зодия. Но все пак нали знаете, навсякъде има изключения.
2
15