Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Древните загадки, които продължават да смайват света

Древните загадки, които продължават да смайват света

2 от 5 Снимки

2. Божествените отпечатъци от Писка Нагри


Жителите на индийското село Писка Нагри вярват, че са открили Стъпките на Бог. В пещера в близост до селото могат да се видят два комплекта отпечатъци от крака, които сякаш са оставени в твърдия гранит, а не издълбани. Следите имат формата на дървени сандали, които са били носени в този район през древността. Селяните в района вярват, че следите са оставени от боговете Рама и Лакшмана, които минали през селцето в търсене на съпругата на Рама. Освен Божествените отпечатъци силно недоумение в учените буди и изобразеният до тях летящ обект, за който все още няма научно обосновани теории.

В последните години светът като че ли стана по-малък. Няма място за мистицизъм в глобалното село. Вече знаем защо тревата е зелена, а небето – синьо. Измислили сме как да плуваме като риби и да летим като птици.

Въпреки всичко на земята все още има мистерии, които никой не е разгадал. Това важи с особена сила, когато става дума за обичаите и познанията на древните ни прадеди. Голяма част от тяхното познание и разбиране за света е необратимо загубено. Представяме ви топ 5 на най-големите и смайващи въпросителни в човешката история /виж галерията/.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати