НАСА даде $18 000 на безработен, за да лежи 3 месеца

Лежане

Андрю Иваники е получил мечтаната от много хора работа – той ще лежи в продължение на три месеца и за това ще му бъде платена примамливата сума от 18 хиляди долара. Нестандартното предложение за работа е дошло от НАСА.

Андрю споделя, че е останал безработен ден, преди да го одобрят от агенцията. Той е избран сред 25 хиляди кандидати. В момента тече третата седмица на Андрю – той е легнал в специално легло, което е сложено в изследователския и тестови център в Хюстън.

Единственото задължение, което има Андрю, е да лежи за 90 дни в различни странни пози. Учените са му направили и специален хранителен режим, освен това има и определена мускулна активност.

Всъщност странната идея на учените се поражда от желанието им да изследват мускулната атрофия и нейното развитие, за да бъдат напълно подготвени за подобни състояния при космонавтите.

И макар че много хора си мечтаят някой да им даде пари, само за да лежат, Андрю вече не е съвсем убеден, че е взел правилното решение, когато е приемал тази нестандартна работа. Той споделя, че всичко това се оказва много по-трудно, отколкото си е мислел.

Андрю дори се шегува със себе си като споделя, че не е сигурен дали е уловил една златна възможност, предложена му от специалистите от НАСА или е абсолютен идиот, който е готов на всичко за пачка пари.

И преди да си помислите, че от НАСА хвърлят твърде много пари са излишни изследвания, оказва се, че от агенцията умеят и да печелят. Те са сключили договор с Гугъл и са дали под наем летището Мофет за срок от 60 години.

Според информацията Гугъл ще използва летището за разработки, изследвания и изпитания, които ще са в областта на роботиката, космически проекти и още други интересни технологии.

От НАСА ще получат 1.6 милиарда долара от наем, а от друга страна пък ще си спестят поддръжка в размер на 6.3 милиона долара. Предполага се, че от Гугъл ще преустроят мястото и ще го оборудват за целите на своите изследвания. Тази информация се съобщава от Файненшъл Таймс.

Рейтинг

4.3
Общо 4 гласували
5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари