На хотел в Космоса - през 2012 година

На хотел в Космоса - през 2012 година

3 милиона евро и 2012! Първото е сумата, срещу която в посочената година хората ще могат да ходят на хотел в... Космоса! Или по-точно - само някои хора ще могат да си го позволят.

Първият космичен хотел в момента се строи. Проектът е мултимилиарден. Твърди се, че капиталът от 3 милиарда долара за построяването му е осигурил анонимен милиардер. Архитектурна фирма The Galactic Suite Ltd, която е базирана в Барселона, обяви сумата от 3 млн. евро за тридневна почивка в Космоса.

На хотел в Космоса - през 2012 година

Преди обаче да се отправите на воаяж сред звездите, ще трябва задължително да преминете обучение за престоя в Космоса. Курсът ще е в продължения на осем седмици и цената му е включена в гореспомената седемцифрена сума.

Богоизбраните да летят в Космоса на борда на хотела ще имат възможността да наблюдават изгрева на слънцето по 15 пъти на ден. На всеки 80 минути ще правят пълна обиколка на Земята, пише Ройтерс.

Според изпълнителен директор на Galactic Suite Ltd Хавиер Кларъмънт пътуването в Космоса ще стане изключително популярно в близко бъдеще. "След 15 години децата ни ще изкарват уикенда в небето", сигурен е той.

Тези, които ще могат да си позволят космическия хотел, ще стигат до него със совалки. Те ще побират четирима туристи и ще изминават 30 хиляди километра в час. Самият хотел ще е разположен на такова разстояние, че пътят до него ще отнема ден и половина.

До този момент желания да броят тези 3 милиона евро са заявили 200 души. Ройтерс уточнява, че 43 от тях са капарирали полета.

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари