Хималаите

Мистериите на Шамбала

Шамбала или Агарта е тайнствена земя, чието точно местонахождение е известно само на малцина посветени. Тя се намира някъде в Хималаите. За нея се говори както в тибетските, така и в руските, китайски, японски и други митове и легенди.

Тази свещена земя се обитава от свръххора. Една от теориите е, че там са събрани всички прародители на човечеството, както и представители на всяка една раса, която е населявала Земята изобщо.

Това е един своеобразен генетичен фонд. Ако човечеството по някаква причина бъде заличено, тези същества ще поставят неговото начало отново. Днес те бдят над нас и се опитват всячески да ни вкарат в правия път.

Шамбала се смята за извор на езотерична мъдрост. Най-древни сведения за нея се откриват в будизма (Ваджраяна). Едно от най-големите търсения от хилядолетия е това, къде се намира тя.

Някои текстове твърдят, че се намира северно от река Сита (в наши дни отъждествявана с Тарим, Амударя или Сърдаря). От всички страни има заснежени планини, в чийто център се намира центърът на Шамбала. В някои текстове се открива информация за Калапа — дворецът на царя.

Петър Дънов

У нас учителят Петър Дънов също споменава за това тайнствено място. Това, под което се обединяват писанията, е как е поставено началото на Шамбала. Казва се, че в началото божествената наука е живеела заедно с човешката.

Когато хората се отклонили от праведния път обаче, древните учители и носители на мъдростта се оттеглили в Шамбала, като отнели за хората древните знания.

Те ги оставили сами да устроят живота си, като ги напътствали отдалеч. Древните знания пък оставили закодирани и скрити, за да не успеят хората сами да навредят на себе си.

Шамбала е място, където царуват съвършените. Малцина са тези, които са успели да го видят и след това да се върнат да разказват. Тази вълшебна страна се пази от психо поле, което не позволява никой да я открие.

Съществата, които я обитават, постоянно помагат за повдигането на човечеството и дават тласък на човешката култура. А когато дойде време, ще се разкрият отново и ще заживеят редом до своите творения - хората.

4.2
Общо 6 гласували
5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
margi.Shn
margi.Shn
02.12.2015 23:53
Чувала съм и съм чела за много легенди за Шамбала. Някои пътешественици са виждали там Йети и още много създания. Една от легендите гласи, че там има извор чиято вода дава вечен живот но този, който пие от нея. Дори и е филмирано в кино продукцията „Мумията 3:Гробницата на Императора Дракон“.
Но тези неща, за свръх умни хора, които се крият и помагат по малко на човечеството ми се струва преувеличена.
0
0
g
g
03.11.2014 16:04
Да,чували сме за тези теории.Но си мисля,ако наистина там живееше цветът на човешкия генофонд и най-съвършенните,които уж постоянно помагат за развитието на човешката култура,защо човечеството не е мръднало и на йота в позитивна насока през вековете.Вместо еволюция,се наблюдава деградация на нашите ценности.Историята ни помни добри моменти,но като цяло земята не е най-гостоприемното място за живеене и развитие.А освен това,доколкото знам,Шамбала не е място във видимата сфера на човешкото възприятие.Тя съществува в измерение,което е достъпно само за онези,чиято енергия е на достатъчно високо вибрационно ниво,за да улавят други светове,освен видимия.
5
0