Вкараха пастор в пандиза - проповядвал шумно

Затвор

Американски пастор ще трябва да прекара две седмици в колумбийски затвор, защото службите му са много шумни. По време на своите проповеди пасторът използвал мощен усилвател и тонколони, които според сигнали гърмели дори в часовете, когато нямало служба.

Съседите не издържали на този тормоз, който според показания продължава вече две години. През това време пасторът е посещаван най-малко 50 пъти от полицаи. Органите на реда са правили забележка на пастор Джони Кларк, а от общината са му налагали глоби заради високите децибели.

Тъй като пасторът не е променил проповядването си и не е намалил шума, колумбийският съд решава, че две седмици в затвора са достатъчно наказание за неговото провинение.

Повечето от съседите на пастора са убедени, че този престой по никакъв начин няма да повлияе на проповядването му и шумът ще си остане същият, след като излезе от затвора.

Пастор

Кларк, разбира се, изобщо не е съгласен с присъдата на съда. Той твърди, че всъщност е осъден, защото е обект на религиозна дискриминация. Според него е нелепо да те вкарат в затвора, защото служиш на Бог. Пастор Кларк споделя още, че ако има нужните средства, веднага би звукоизолирал църквата. За съжаление, обаче, не разполага с толкова много пари.

Според Световната здравна организация звуковото замърсяване в градовете е подценено – то може да нанесе големи вреди на човешкото здраве. Смята се, че всеки пети европеец нощем е изложен на звукови нива, които могат да увредят здравето му. Шумът може да се окаже виновник за много заболявания, да наруши съня и да причини допълнително стрес.

Учени от Свободния университет в Брюксел са разработили ново приложение, което дава възможност на всеки, който желае, да провери какво е количеството шум, на което ежедневно е изложен.

Приложението се нарича Noise Tube и показва децибелите в два различни цвята – зелен и червен. Специалистите обясняват, че приложението се използва изключително лесно, като целта е била именно тази – всеки да може да се възползва от него.

Рейтинг

4
Общо 4 гласували
5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари