По света вече има около 30 000 йетита

Йети

Мистичното същество Йети, познато още като Снежния човек и Голямата стъпка, обитава няколко континента, убедени са учените.

През 2012 година туристи се разхождали из гора в руската Кемеровска област. Докато се скитали сред дърветата и си бъбрели, изведнъж доброто им настроение било помрачено от зловеща среща. Пред тях ненадейно от храстите изскочило непознато мистериозно същество, което приличало едновременно и на човек, и на мечка. Когато забелязало хората, то изревало зловещо.

За щастие на туристите камерата, която един от тях носел, изглежда стреснала кръвожадното същество и то побягнало нанякъде. След като се опомнили от срещата със страховитото създание, хората забелязали, че по земята са останали следи от новия им познайник. Те били доста особени и със сигурност не принадлежали на никое животно, което някога били срещали. Освен това на дължина достигали близо 50 сантиметра.

Специалистите са убедени, че горското създание, което е изплашило туристите, всъщност е Йети. Нещо повече-според учените Голямата стъпка отдавна се е заселила в Кемеровската област и затова по тези земи често се регистрират случаи на срещи с плашещото същество. За първи път местните хора виждат Йети през 1949 година. Необикновеното създание било забелязано от населението на град Таштагол.

Голямата стъпка

През 1957 година хората от същото населено място видели още два подобни индивида. Според разказите им възрастно космато същество и неговото малко ловели риба на реката. По думите на местните има поне шест различни същества от вида Йети.

Малко по-късно пък в азаската пещета в Кемеровската област е намерен голям скелет. Находката е изследвана първо от руския специалист Валентин Сапунов. След подробен анализ на скелета, учените заключват, че това е уникален биологичен вид, населяващ Америка и Евразия, и поради това най-често сигнали за Йети постъпват от САЩ И Русия.

Валентин Сапунов е на мнение, че по света има близо 30 000 индивида от вида Снежен човек (Йети). Според учения те живеят на групи и заради това видът е успял да се съхрани.

Рейтинг

4.2
Общо 5 гласували
5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари